Jedan od junaka Azzurra siguran: Bosna će se plasirati na EURO!

Italijani pobijedili Zmajeve

Jedan od junaka Azzurra siguran: Bosna će se plasirati na EURO!

A. Čaušević

Italija je u 4. kolu kvalifiakcija za Evropsko prvenstvo poslije preokrate sa 2:1 pobijedila Bosnu i Hercegovinu. 

Iako nije bio strijelac jedan od junaka pobjede Azzurra je svakako i Leonardo Bonucci koji je u prvom poluvremenu na sjajan način blokirao pokušaj Edina Višće i tako spasio siguran gol.

U izjavi poslije utakmice iskusni defanzivac Juventusa je poručio da će se Bosna i Hercegovina plasirati na svoj prvi EURO.

"U prvom poluvremenu prlikom pritiska nismo zatvarali prostor i kasnili smo...Ali dešava se, preokrenuli smo protiv jedne Bosne koja će reći svoje na putu za Evropsko prvenstvo i plasirat će se", rekao je Bonucci za Rai Sport.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kazao je Bonucci da Italija da ništa nije gotovo dok to ne bude i matematički osigurano.

"Znali smo da će nas pobjeda približiti Evropskom prvenstvu, ali to da smo se plasirali ćemo osjetiti kad to bude i matematički sigurno."

Promo

Top Komentari

halima
Gospodin Covjek, a ne kao onaj neki tamo Finac pogani, cije provokacije su bile i vise nego neumjesne i prije i poslije utakmice, bez obzira na rezultate respekt je ono sto cini fudbal, i bez medjusobnog postovanja i sportskog ponasanja nista se ne razlikuje od koride u cevljanovicima
8 0
Panjevi7
Mi nismo svjesni svog kvaliteta i to je naš najveći neprijatelj,kad jedan chiellini kaže šta posjedujemo onda je sve jasno,on inače nikad nepriča puno o protivniku
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi