Jedna od najuspješnijih nogometnih akademija nosi ime po Ronaldu

U čast Portugalca

Jedna od najuspješnijih nogometnih akademija nosi ime po Ronaldu

E. Škorić

Portugalski velikan Sporting iz Lisabona odlučio je preimenovati omladinsku akademiju u čast Cristiana Ronalda.

Sada akademija slavnog kluba iz Lisabona nosi ime po portugalskom reprezentativcu i jednom od najboljih nogometaša svijeta.

Ronaldo je prve korake napravio u Sportingu, iz kojeg je otišao u Manchester United, a kasnije u Real Madrid i Juventus.

"S ponosom objavljujemo da će klupska akademija dobiti ime po Cristianu Ronaldu. Akademija će ovjekovječiti ime jednog od najvećih simbola koje je stvorila i bit će nadahnuće svim mladim talentima", objavio je Sporting.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ronaldo je od 1997. godine igrao u Sportingu. Rođen je na otoku Madeira, ali je sa samo 12 godina postao član jednog od najvećih klubova u njegovoj zemlji. Debitovao je 2002. godine sa 17 godina, a najprije je njegov talent uočio Sir Alex Ferguson koji ga je 2003. godine odveo u Manchester.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi