Jednom smo se o ovu kvotu 'opekli': Zmajevi, oprez pred Grčku!

Vrlo bitna utakmica

Jednom smo se o ovu kvotu 'opekli': Zmajevi, oprez pred Grčku!

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine za tri dana počinje kvalifikacije za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Prvi rival izabranicima Roberta Prosinečkog bit će Armenija, a susret će biti odigran na Grbavici. Kao što smo i očekivali, Zmajevi će biti veliki favoriti na tom susretu, a kladionica MOZZART nudi kvotu 1,35 na našu pobjedu. S druge strane, koeficijent na Armence je 9,50.

Ipak, daleko bitnija utakmica trebala bi biti ona protiv Grčke. Naša selekcija ima dug historijat susreta protiv Grčke, a rijetko kada smo izlazili kao pobjednici iz tih duela.

Tačnije rečeno, Zmajevi su slavili samo jednom protiv Grčke u devet međusobnih duela i to u proljeće 2013. godine u Zenici kada je bilo 3:1. Posljednji meč, koji nas je možda i koštao neodlaska na Mundijal u Rusiji, odigran je također u Zenici, i to na ljeto 2017. godine, a bilo je 0:0.

Zanimljivo, najveće svjetske kladionice su tada nudile koeficijent otprilike 1,75 na pobjedu Zmajeva, a isto je i ovog puta. Kladionica MOZZART nudi upravo taj koeficijent na pobjedu našeg tima što nam, valjda, neće donijeti nesreću. Zanimljivo da je i kvota na Grčku vrlo slična jer se i prošli put kretala od 5 do 6.

Svemu dodajmo da je naravno najbitnije da naši momci prvo savladaju Armeniju i dobro otvore kvalifikacije, a susret protiv Grčke je na rasporedu tek u utorak navečer.

Pjanić: Jedva čekamo utakmice, ova generacija može na Euro

Novinarima se uoči kvalifikacijskih utakmica protiv Armenije i Grčke danas obratio i Miralem Pjanić.

"Skoncentrisani smo prvo na Armeniju. Prva utakmica je uvijek bitna zbog samopouzdanja, važno je da dobro startamo i da iz ove dvije utakmice osvojimo maksimalnih šest bodova. Neće biti lako, to je sigurno, ali mi smo u jednoj dobroj fazi, igramo dobro, što smo pokazali i u Ligi nacija. Jedva čekamo da startaju kvalifikacije", kazao je Pjanić pred prisutnim novinarima.

Bilo je govora i o atmosferi koja vlada u timu.

"Meni je uvijek zadovoljstvo igrati za reprezentaciju, pogotovo sada kada počinju bitne utakmice. BiH nikada nije nastupila na Euru, što nam je motiv više, ali, kao što sam rekao, neće biti lako. Morat ćemo svi dati svoj maksimum. Vjerujem da ova reprezentacija može zauzeti jednu od prve dvije pozicije i kvalifikovati se na svoje drugo veliko takmičenje."

U grupi su Italijani favoriti.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Drago mi je što ćemo igrati s Italijom, u toj zemlji sam već duži niz godina i bit će mi zadovoljstvo. Favoriti su, to je logično, imaju dosta dobrih igrača i fokusirani su samo na sebe. I mi moramo biti, važno je prvo da sada startamo s dvije pobjede, jer nas u junu očekuju teže utakmice, možda i ključne."

Pjanić je također istaknuo da vjeruje da će naš nacionalni tim, kao i svaki put dosad, imati podršku vjernih navijača. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti