"Jelić je svoje selo ostavio u ligi, a Mladost za 3.000 KM prodala utakmicu"
Novak Damjanović tvrdi da može dokazati da su u posljednjem kolu namještene utakmice u Drugoj ligi Zapad Republike Srpske

Predsjednik BSK-a razočaran

"Jelić je svoje selo ostavio u ligi, a Mladost za 3.000 KM prodala utakmicu"

E. Čaušević

Prošlog vikenda završeno je takmičenje u Drugoj ligi grupe Zapad Republike Srpske u kojoj je dominatno do prvog mjesta došla ekipa Modriče, dok su u niži rang otišli BSK i Željezničar.

Modriča je do prvog mjesta stigla sjajnim igrama u drugom dijelu sezone i nekoliko kola prije kraja osigurali su povratak u viši rang, odnosno Prvu ligu RS. Ipak, dosta drame bilo je u borbi za opstanak za koji su se borile čak četiri ekipe. Na kraju su u niži rang otišli BSK i Željezničar, dok su Vranjak i Ozren uspjeli da ostanu u ovoj ligi.

Nakon ovih dešavanja kontaktirao nas je predsjednik BSK-a iz Banjaluke, Novak Damjanović, koji tvrdi da su mečevi posljednjeg kola Modriča - Vranjak (2:2), te Ozren - Mladost (4:3) namještene i da je cijenu toga platio BSK koji je ispao u niži rang. Treba dodati da je BSK u posljednjem kolu ove sezone remizirao na gostovanju kod FK Ljubić sa 1:1.

"Želim dati osvrt na dešavanja u Drugoj ligi zapad, odnosno javno reći da su namještene utakmice u Modriči i Petrovu. Predsjednik Modriče, Petar Jelić, sin nekadašnjeg predsjednika RS, Milana Jelića, je namjestio meč Modriče i Vranjaka, inače sela iz kojeg on dolazi. Iako su osvojili prvenstvo i davali svima po pet golova na kraju je dao svom selu bod i sačuvao dobre komšijske odnose. Također, imam i video dokaz da je namještena utakmica Ozren - Mladost jer je Ozren pobjedom ostao u ligi. Imam izjavu predsjednika Mladosti koji je priznao da su dobili 3.000 KM da im puste ovu utakmicu", rekao je Damjanović za SportSport.ba, te nastavio:

Potražite više informacija na temu Druga liga RS - Zapad:

"BSK je podnio zahtjev Takmičarskoj komisiji FSRS zbog toga što su utakmice sumnjivog karaktera. Ali, šokiran sam jer nijedan medij u RS ne smije da piše o ovome što želim da kažem. Svi znaju da sam ozbiljan čovjek i nemam dlake na jeziku. Ne vole me jer sam Bosanac, Hercegovac i Srbin iz Banjaluke. Ako oni dokažu da ja lažem odmah neka me vode u zatvor. Petar Jelić je odmah dao naznake da će pustiti svom selu barem bod i to ne smije proći nekažnjeno. Ukoliko niko ne reaguje na to onda smo stvarno otišli da ne kažem gdje. BSK da uradi nešto ovako svi bi odmah reagovali. Ne može ovako više, ne želim da to više trpim nad manjim klubovima. Tjeraću pravdu i Jelića do groba ako treba, pa i pod cijenu da nas izbace u neku stotu ligu, neka izbace šta ima veze".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije