Nevakcinisani igrači Atalante odvojeni od vakcinisanih!

Tim iz Bergama odlučio

Nevakcinisani igrači Atalante odvojeni od vakcinisanih!

E. Škorić

Italijanska vlada uskoro će donijeti odluku da se vakcinisanje za sve igrače u Italiji učini obaveznim, a dok se ne donese odluka, Atalanta je poduzela "izvorne" mjere prije putovanja u Rim na utakmicu s Lazijem.

Prema pisanju italijanske štampe, klub iz Bergama odlučio je da igrači koji nisu vakcinisani protiv koronavirusa putuju odvojeno od ostatka grupe, ali i da budu smješteni odvojeno u drugom hotelu i da posebno i odvojeno jedu za razliku od onih igrača koji su vakcinisani.

Očekivalo se da će Vlada 10. januara donijeti zakon koji obvezuje sve igrače u Italiji na vakcinaciju, no sve je odgođeno, ali će se to uskoro riješiti. Teoretski, nevakcinisani igrači ne mogu ni ući u istu svlačionicu kao ostali.

U oktobru 2021. godine objavljeno je da će 98 posto igrača Serije A biti vakcinisano.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Italija je uzela model Francuske. U međuvremenu je francuska vlada potvrdila da u zemlju mogu ući samo vakcinisani sportisti, pa ostaje za vidjeti kako će se igrati utakmice Lige prvaka između momčadi koje imaju nevakcinisane igrače.

Takođe, čini se da će to značiti kako će najbolji teniser Novak Đoković nakon Australian Opena propustiti još jedan Grand Slam turnir.

Top Komentari

criticos
Ovo je visok stepen ludila. Apsolutno nikakvog medicinskog i naucnog uporista nema u ovakvim odlukama i mjerama. Niti vakcina sprijecava zarazu, niti stiti od zaraze, niti bira vakcinisanog ili nevakcinisano, i jedni i drugi mogu da se zaraze i sire zarazu. EMA je eksperimentalnu i nedovoljno istrazenu vakcinu odobrila za hitnu upotrebu zastite pojedinca od tezih oblika oboljenja, a danas drzve donose nesuvisle odluke obavezne vakcinacije bez i jednog nacno-istrazivacko medicinskog argumenta. Jedina istrazivanja o vakcinama koja imamo je od strane proizvodjaca a ne drzavnih ustanova za atestiranje, testiranje, istrazivanje i analizu. Sva se nauka temelji na iskrenosti proizvodjaca koji jos uvijek ne objavljuje rezultate istrazivanja 3 faze koja je u toku. S druge strane, nevjerovatan je pritisak politike, medija i struke da se iznadju nacini prisile i presije za dobrovoljni pristanak na vakcinaciju. Povrh svega, donose se nalozi, uredbe, odluke koje krse zakone i ustav, svjesni da ce pasti na sudu kupujuci vrijeme da se sto vise ljudi prisili na dobrovoljnu vakcinaciju. Evo CDC je zvanicno objavio pod morem medicinskih dokaza da obicne i platnene maske ne stite od covida. Takodjer izraelska studija je dokazala da vakcine ne pomazu kod omicrona koji je trenutno dominanta u svijetu 95%. WHO je naglasio da omicron nije opasan kao prethodni. EMA je objavila da obustavlja preporuku proizvodjaca za 4tom dozom, jer nema dokaza da pomaze i da su vece vjerovatnoce za rusenje imuniteta
9 2
YouTalkinToMe
Dobra odluka, konačno da neko zaštititi i nevakcinisane.
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi