Misle na žene i ne pričaju, rat najpoznatije braće u fudbalu traje godinama: "Taj tip me ne zanima"

Stav je poprilično jasan

Misle na žene i ne pričaju, rat najpoznatije braće u fudbalu traje godinama: "Taj tip me ne zanima"

Admin Čaušević

Rijetka braća u fudbalu su uspjeli postati planetarno popularni te imati vrhunske karijere. To je slučaj i sa dvojicom igrača koji su svojevremeno bili istinske zvijezde, a sada već godinam ne žele da znaju jedan za drugog. 

Obojica su rođeni u Berlinu. Majka su im različite, a otac iz Gane. Odlučili su se igrati za različite reprezentacije. Govorimo o čuvenoj braći Boateng, uz braću Thea i Lucasa Hernandeza najpoznatije u svijetu fudbala. 

Jerome Boateng je izabrao Njemčku s kojom je postao prvak svijeta. S Bayernom je osvojio sve što vrijedi i nekada je bio među najboljim defanzivcima svijeta. 

Ovaj 35-godišnjak je trenutno bez kluba nakon što je nedavno dobio odbijenicu u Bayernu, dok je godinu dana stariji Kevin Prince okončao karijeru nakon ispadanja s Herthom iz Bundeslige. 

Braća Kevin Prince i Jerome Boateng ne pričaju već duži period

Kevin-Prince je igrao za Ghanu i bio je prava fudbalska ptica selica. Promijenio je veliki broj slavnih evropskih klubova kao što su Barcelona, Milan, Schalke 04, Bešiktaš te brojni drugi. 

Obojica su itekako slabi na žene. Jeromea su bivše opisale kao serijskog preljubnika, dok Kevin iza sebe ima već dva razvoda posljedni ove godine.

Oglasi

Iako su obojici žene uglavnom u mislima, interesantno da jedan s drugim već godinama uopšte ne pričaju. Razlog je nasilničkon ponašanje Jeromea koji je pretukao bivšu djevojku, Sherin Senler.

Tada je nekada pouzdani defanzivac kažnjen sa najvećom mogućom finansijskom kaznom u njemačkoj regiji Bavarska. Nakon žalbi kazna je smanjena na 1.2 miliona eura.

"Ima već dugo vremena kako sam se distancirao od njega" rekao je igrač Kevin Prince za njemačke medije ta nastavio:

"Cijenim i poštujem njemački zakon. Zgrožavam se zbog nasilja nad ženama. Ne poistovjećujem se s bratovim postupcima i zato više nemam ništa s njim."

Kevin Prince je svijetu najpoznatiji po vezi sa Melissom Sattom koja je bila itekako zahjevna u krevetu pa je ovaj ofanzivni veznjak uglavnom znao biti i povrijeđen. Ljetos je okončao i svoj brak sa Valentinom Fradegradom. 

I Jerome je imao dosta turbulenih veza, a jedna od njih je okončana na tragičan način pošto je Kasija Lenhardt izvršila samoubistvo. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kevin Prince se ovog ljeta razveo od Valentine Fradegrade

Defanzivac koji razmišlja da okači kopačke o klin ima blizance sa Selir koju je pretukao te sina rođenog 2015. čija majka nije poznata javnosti, dok je bivši ofanzivac otac jednog dijeta. Riječ je o sino Maddoxu kojeg je dobio u braku sa Sattom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi