Slamka spasa siže: Nestašni dečko bi nakon depresivnog perioda ponovo mogao na fudbalske terene
FOTO: EPA

Neočekivana ponuda

Slamka spasa siže: Nestašni dečko bi nakon depresivnog perioda ponovo mogao na fudbalske terene

Haris Zilić

Teško je objasniti pad nekada sjajnog fudbalera Jeromea Boatenga (35) koji je od jula prošle godine bez kluba i koji je orošao dosta trubulencija u posljednje vrijeme kako na privatnom, tako i na sportskom planu.

Boateng nije pola godine uspio pronaći klub, a moglo bi mu svanuti počektom 2024. godine.

U pojedinim medijima pojavila se vijest da je italaijanska Salernitana spremna da pomogne Boatengu da proba da malo oživi fudbalsku karijeru koliko je to moguće iako je već napunio 35 godina.

Salernitana nudi Boatengu ugovor do ljeta 2024. godine, dakle polusezonu sa mogućnosti produženja na još jednu godinu.

Agent igrača i predstavnici kluba trebali bi danas održatis astanak nakon čega će dosta toga biti jasnije.

Oglasi

Pokušao se Boateng vratiti u Bayern s kojim je doživio i najbolje trneutke karijere. Trenirao je malo, ali nije se uspi onametnuti Bavarcima za ozibljnije akcije.

Buran prvatni život

Boatng iza sebe ima i dosta turublentan i buran život, većinom su ga pratili problemi, od prekida sa ženama, prevara, optužbi.

Dečko rođen u Berlinu je dobar dio svog života proveo u kratkoj vezi s manekenkom Sherin Senler, koja je majka dvoje njegove djece, blizankinja Soley i Lamie rođenih 2011. godine.

Par je prvi put počeo izlaziti 2007. godine, ali su se nekoliko puta razilazili zbog optužbi za nevjeru, a prvi veći prekid dogodio se nakon rođenja blizanaca.

Neko vrijeme nakon razlaza 2018., Boateng je počeo izlaziti s jamajčanskom manekenkom Rebeccom Silvera koja je poslije završila u depresiji i to zbog prevare. Par je bio u kratkoj, ali teškoj vezi, tijekom koje je on priznao da ju je varao s Kasijom Lenhardt koja je 2021. godine izvršila samoubistvo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Boateng ima treće dijete, sina po imenu Jermar, koji je rođen 2015. godine, ali ime njegove majke nikad nije javno objavljeno.

Boatengove bivše Sherin i Kasia također su ga optužile da je serijski preljubnik, ali nisu imenovale imena njegovih ljubavnica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi