Ibrahimović po glavi udario najskromnijeg fudbalera Milana

Ispričao detalje

Ibrahimović po glavi udario najskromnijeg fudbalera Milana

A. Čaušević

Zlatan Ibrahimović uživa da udara saigrače. Obično to uradi u šali, ali kako god mnogi su zapamtili njegove udarce. 

Zlatan Ibrahimović uživa da udara saigrače. Obično to uradi u šali, ali kako god mnogi su zapamtili njegove udarce.

Ibrahimović trenutno broji možda i posljednje dane kao profesionalac, a u prilici je da se od fudbala oprosti sa Scudettom jer Milanu treba bod u posljednjem kolu za titulu prvaka Italije nakon 11 godina čekanja.

Gdje je god igrao Šveđanin bh. korijena je nastojao da bude šef u svlačionici, posebno je to slučaj u trenutnoj ekipi Milana gdje i nema toliko poznatih fudbalera.

Da je Ibra pravi šef na svojoj koži je osjetio fudbaler sa tužnom prošlošću i neko ko nosi epitet najskromnijeg igrača popularnih Rossonera.

Riječ je o Junioru Messiasu koji je u Milan stigao na mala vrata i od njega niko nije očekivao da igra zapaženu rolu ove sezone.

Oglasi

Brazilac je govorio o svom susretu s Ibrahimovićem i o tome kako ga je Zlatan udario po glavi, ali mu je sve oprostio.

"Jednom me udario po glavi. Prvi put kad smo se vidjeli jeli smo zajedno i on mi je rako: "Ti ne pričaš? To je dobro, ti radiš i to je dovoljno...", rekao je Messias te nastavio:

"Želja koju ima sa 40 godina je impresivna. Veoma je dobar s kim god radi, uvijek se trudi da pomogne", završio je Messias.

Ovaj 30-godišnjak je u Milan stigao iz Crotonea na posudbu do kraja sezone. Iako ima 30 godina svoju profesionalnu karijeru tek je nedavno počeo na ozbiljnijem nivou, ali nije odustajao od fudbala što mu se na kraju itekako isplatilo.

On je sa svojom porodicom stigao u Italiju 2011. godine i radio je razne poslove, te mu je fudbal tada bio u drugom planu. Messias je igrao prvo na amaterskom nivou dok je živio u Torinu, a većinom dana radio je kao dostavljač pizze.

Oglasi

Svoju profesionalnu karijeru počeo je 2015. godine u Gozzanu iz kojeg je prije dvije godine prešao u Crotone gdje je zaigrao i u Seriji A. Pokazao se kao izuzetno talentovan igrač, a nagrada za cijeli trud stigla je ljetos kada je dobio ponudu Milana.

U Torinu ga je otkrio bivši fudbaler Ezio Rossi koji je pratio mečeve u najnižim rangovima italijanskog fudbala i on je bio taj koji je uvjerio Messiasa da se ozbiljnije posveti fudbalu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nakon nekoliko sezona u Seriji C prešao je u Crotone 2019. godine koji je bio u Seriji B, te je pomogao ovoj ekipi da izbori plasman u najjači rang italijanskog fudbala.

Messias je u ovoj sezoni u svim takmičenima odigrao 32 utakmice i ima i više nego pristojan učinak od šest golova i tri asistencije.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi