Mapei stadion će u nedjelju biti kao San Siro: 90.000 zahtjeva, a kapacitet svega 21.000 mjesta

Sprema se invazija navijača Milana

Mapei stadion će u nedjelju biti kao San Siro: 90.000 zahtjeva, a kapacitet svega 21.000 mjesta

E. Čaušević

Fudbaleri Milana u nedjelju imaju priliku da nakon 11 godina konačno osvoje Scudetto.

Milan je ove sezone sve iznenadio svojim igrama i nalazi se na korak od osvajanja titule prvaka Italije. Do kraja sezone ostalo je još samo jedno kolo, a Rossoneri će u goste kod ekipe Sassuola.

Poznato je da je Milanu dovoljan i jedan bod da dođe do titule jer ima dva boda više i bolji međusobni omjer od gradskog rivala Intera.

Inter s druge strane igra pred svojim navijačima protivc Sampdorije i nadat će se da će Sassuolo pobijediti Milan kako bi oni imali priliku da odbrane titulu prvaka na Apeninima.

Jasno je koliko je ova utakmica bitna za Rossonere, a to su najbolje pokazali navijači Milana koji su spremni da naprave pravu invaziju na Mapei stadion. Naime, ulaznice za ovaj meč su se našle u prodaji, a nakon samo deset minuta skoro 90.000 navijača je predalo zahtjev za kupovinu ulaznice.

Gazzetta deloo Sport piše da će to biti kao da Milan igra domaću utakmicu jer se očekuje da će na tribinama biti najmanje 18.000 navijača kluba sa San Sira.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Mapei stadion ima kapacitet od svega 21.000 i već sada je svima jasno da će skoro cijeli stadion biti ispunjen navijačima Milana. Oni žele pružiti podršku svojoj ekipi u utakmici sezone i nakon toga zajedno s igračima proslaviti titulu.

Podsjećamo, utakmica između Sassuola i Milana igra se u nedjelju od 18 sati, a u istom terminu će se na Meazzi odigrati utakmica Inter - Sampdoria nakon čega ćemo saznati ko će biti prvak Serije A.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

CrveniKakanj
Poderat ce ih Sassuolo
1 8
huizju
Forza Milan! Da se vratite tamo gdje pripadate, u samu elitu!!!!!!
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi