Nezapamćen potez Seville nakon emotivne izjave legendarnog Jesusa Navasa

Požalio se da ga nisu pitali za novi ugovor

Nezapamćen potez Seville nakon emotivne izjave legendarnog Jesusa Navasa

Edmir Škorić

Jesus Navas smatra se jednim od najvećih fudbalera u historiji Seville, za koju je ukupno igrao 17 godina i sada je dao izjavu u kojoj je rekao je ovo kraj i da je razočaran što mu klub nije ponudio novi ugovor.

Jesus Navas je u dva mandata nastupao za matični klub Sevillu i upisao je ukupno 688 nastupa, a sa Andalužanima je osvojio četiri naslova Evropske lige. Navijači ga smatraju najvećom klupskom legendom.

Uz sva ova postignuća, čini se najmanje očekivanim da će igrač njegovog kalibra steći posebnu reputaciju, no 38-godišnji Navas je priznao da je jako razočaran što se nik u klubu nije niti malo potrudio razgovarati s njim na temu njegove budućnosti.

"Dragi navijači Seville, ovo je tužan dan za mene. Nisam mislio da će ovaj dan ikada doći. Ne mogu vjerovati. Sevilla je moj dom i nisam primio niti jedan poziv iz kluba da produžim ugovor", rekao je Navas koji je istakao da ga druge ponude nisu zanimale.

Ubrzo se klub oglasio, pa je predsjednik Seville Jose Maria del Nido Carrasco 38-godišnjem fudbaleru ponudio doživotn ugovor.

Oglasi

“Osjećam se obaveznim istaknuti stav kluba o Navasu. Ne bi mi palo na pamet kao osobi, kao navijaču Seville ili kao predsjedniku, suočiti se s najvećom legendom kluba. Čak se i ovaj stadion zove po njemu i ne želim s njim polemizirati niti se s njim javno ni privatno sukobljavati.

Ali isto tako ne mogu dopustiti da uđe u anale povijesti da Jesus ne osaje jer Sevilla to ne želi. Mora da je to bio nesporazum za koji bih ja preuzeo odgovornost jer znam da mnogo pati.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sada mu nudim doživotni ugovor tako da može igrati ovdje koliko god želi, a zatim raditi ovdje u bilo kojem svojstvu koje želi, jer zaslužuje biti u Sevilli koliko god želi. Ako odluči ostati pri svojoj odluci, poštovat ću je i pokušati osigurati da njegov odlazak bude na visini zadatka, ali nadam se da će Jesus nastaviti jer to zaslužuje i Sevilla mu je spremna dati što god želi".

Zanimljivo, Sevilla će ove sezone biti bez sva četiri kapitena ako Navas ode. Brazilac Fernando i Hrvat Ivan Rakitić otišli su već ranije tokom sezone, a nakon završetka sezone vjerovatno će otići i Sergio Ramos te Navas, osim ako na kraju ipak ne prelomi i odluči da igra još jednu sezonu u najdražem dresu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi