Joachim Low stao pred novinare: Zašto sam otpisao određene igrače?
Joachim Low je iznenadio apsolutno sve. Odlučio je da trojicu standardnih članova reprezentacije prekriži za naredne akcije (Foto: EPA)

Njemački selektor sasvim iskren

Joachim Low stao pred novinare: Zašto sam otpisao određene igrače?

Midhat Šljivak

Joachim Low je napravio nekoliko velikih promjena u selekciji Njemačke.

Njemački selektor je najveće iznenađenje napravio nakon što je otpisao trio iz Bayerna, te u narednim utakmicama dres Elfa neće nositi Jerome Boateng, Mats Hummels i Thomas Muller.

Low je pred njemačku javnost izašao sa jasnim stavom kada je u pitanju spisak fudbalera koje je pozvao.

"Nakon rezultata koje smo imali, bilo je jako bitno da napravimo određene promjene. Odluka nije donesena preko noći, to je bio proces. Konačnu odluku sam donio prije dvije sedmice, saopštio sam odluku lično igračima i bio sam iskren", istakao je Low.

Vrata ovim fudbalerima nisu zatvorena...

"Cijenim ove fudbalere i zahvalan sam im. Odluka je za mene bila veoma teška, ali zbog budućnosi se morala donijeti. Želim dati mladim igračima više odgovornosti, jer posjedujemo veliki potencijal", rekao je Low, te je nastavio.

"Nisu izbačeni iz tima, nisu napravili ništa loše. Razgovarao sam s njima proteklih dana i budite uvjereni da međusobno poštovanje i dalje postoji. Rekli su mi da će uvijek biti na raspolaganju, ali ne znam šta će se desiti u budućnosti", riječi su njemačkog selektora.

Mnogi su smatrali da pored Boatenga, Hummelsa i Mullera, Low jednostavno mora otpisati Manuela Neuera.

Golman Bayerna brani veoma slabo. Ne može da pronađe pravu formu nakon serije povreda, ali za selektora je Neuer i dalje broj jedan.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Manuel Neuer je još uvijek broj jedan. To se neće promijeniti. Marc Andre ter Stegen će dobiti svou šansu, ali Manuel je kapiten i prvi golman", dodao je Low.

Njemačku prvo čeka prijateljski duel sa Srbijom, a kvalifikacije za Evropsko prvenstvo počinju utakmicom protiv Holandije.

Top Komentari

ArminA
Tako radi veliki strucnjak i velike ekipe . Nema molbe nikome ,tako je i zna se pa tebi se svidja ili ne.
2 0
red devil mo
Oni imaju zamjenu za sve prvotimce i to odlicne igrace. Mogao je komotno i Neuera izostavit.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi