Ako Chelsea voli, nek' izvoli: Atletico odredio cijenu za Felixa

Manje nego su ga platili

Ako Chelsea voli, nek' izvoli: Atletico odredio cijenu za Felixa

E. Ganibegović

Joao Felix zimus je stigao na posudbu u Chelsea iz Atletico Madrida, a španski velikan sada je odredio cijenu za portugalskog reprezentativca.

Prije tek dva mjeseca Joao Felix je stigao u Chelsea, a kako se bliži ljetni prijelazni rok uveliko se priča o tome da li će ostati u Londonu ili se vratiti u Madrid.

Iako u početku nije postojala klauzula u kojoj bi Chelsea imao pravo na otkup Felixa, oni namjeravaju kupiti Portugalca ovog ljeta.

S druge strane, Atletico Madrid je spreman da prihvati ponudu za fudbalera, samo ako ona iznosi 90 miliona eura, piše The Athletic.

Ovaj iznos ne bi povratio ulaganje Madriđana u Felixa kojeg su platili 126 miliona eura prije četiri godine Benfici, te je Portugalac i najskuplje pojačanje u historiji kluba.

Do sada je Felix na osam utakmica u dresu Chelseaja postigao jedan gol, no čini se da nije tajna da mu je želja da ostane u ovom klubu.

Oglasi

Navodno je Felix zadovoljan trenutno u redovima Chelseaja i ne bi imao ništa protiv da ga londonski klub oktupi po završetku sezone.

Todd Boehly ćekrenuti u pregovore sa Jorgandžijama, a i u Chelseaju žele da završe transfer, pa bi posao mogao biti samo stvar formalnosti.

Podsjećamo, Chelsea je ove sezone potrošio uvjerljivo najviše od svih klubova i oni ne bi trebali imati problem da "bace" još 90 miliona eura na sto.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prije nekoliko dana objavljena je i njihova transfer lista. Na njoj se nalazi čak 11 igrača i na taj način žele povratiti sredstva koja su uložili/potrošili. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije