Mudryk konačno objasnio zašto su mu pertle na kopačkama različitih boja i sve oduševio

Uvijek uz njih

Mudryk konačno objasnio zašto su mu pertle na kopačkama različitih boja i sve oduševio

E. Čaušević

Ukrajinski fudbaler Mykhailo Mudryk dosta je aktivan na društvenim mrežama, a ponovo se jedan njegov story koji je sinoć objavio na Instagramu našao u centru pažnje, te je oduševio posebno Ukrajince širom svijeta.

Ovaj 22-godišnji Ukrajinac bio je jedna od glavnih tema tokom zimskog prelaznog roka jer se nekoliko klubova borilo za njegov potpis, a on je na kraju odlučio da izabere Chelsea.

Mnogi su vjerovali da će Mudryk karijeru nastaviti u dresu Arsenala koji je sa Shakhtarom pregovarao nekoliko mjeseci, te je i sam fudbaler bio siguran da ide na Emirates, no na kraju je stigla ponuda koju nisu mogli odbiti.

Chelsea je ponudio Shakhtaru mnogo više novca od Arsenala što su oni odmah prihvatili, te je Mudryk za 70 miliona eura umjesto na Emiratesu završio na Stamford Bridgeu.

Od ovog 22-godišnjaka se mnogo očekuje u Chelseaju, ali u dosadašnjim nastupima nije previše oduševio. Više se u centru pažnje nalazi ono što objavljuje na društvenim mrežama nego njegove partije s terena.

Tako je bilo i ovaj put jer je Mudryk sinoć objavio zanimljiv story na Instagramu i objasnio zbog čega na svojim kopačkama nosi pertle u različitim bojama.

Pertla na desnoj kopački ukrajinskog ofanzivca je zelene, dok je na lijevoj plave boje i on ima zaista sjajan razlog zbog čega je kombinovao baš te boje čime je oduševio Ukrajince širom svijeta.

Mudryk te boje nosi u znak podrške svom narodu koji i dalje ratuje protiv Rusije. Naravno, to su boje zastave Ukrajine, a je na taj način htio pokazati da je mislima uvijek uz svoju domovinu iako već neko vrijeme živi u inostranstvu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Svaki dan kada obučem svoje kopačke mislim na moju domovinu", napisao je Mudryk uz fotografiju.

   Story koji je Mudryk sinoć objavio na Instagramu.

Mudryk je od dolaska iz Shakhtara u dresu Chelseaja odigrao sedam mečeva i uspio je da upiše jednu asistenciju i to prošlog vikenda u pobjedi protiv Leicestera.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

jose
Zelene ili žute?
2 0
Mel_Glupson
Sto se ne vrati i bori za svoju državu??? Mlad jak spreman , idealan bi vojnik bio .. mater vam ****m i ukrajinu nacisticku
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti