Joao Felix gubi strpljenje i donosi odluku koju niko nije očekivao: "Dočekat ćemo ga raširenih ruku"

Svim silama želi napustiti Atletic Madrid

Joao Felix gubi strpljenje i donosi odluku koju niko nije očekivao: "Dočekat ćemo ga raširenih ruku"

E. Čaušević, foto: T. Hebib

Joao Felix počeo je pripreme s Atletico Madridom za novu sezonu, ali svima je jasno da on ne želi tu ostati. U klubu su mu već uzeli broj koji je nosio na dresu, a Felix traži bilo kakav izlaz samo da napusti Atletico i čini se da bi mogao donijeti neočekivanu odluku.

Felix je drugi dio prošle sezone proveo na posudbi u Chelseaju i očekivao je da će londonski klub otkupiti njegov ugovor od Atletica, ali se to nije desilo i on je bio primoran da se vrati u Madrid.

Počeo je pripreme s Atleticom za novu sezonu, a već na prozivci dočekao ga je hladan tuš. Iz kluba su mu poručili da dres s brojem sedam više ne pripada njemu, te da su isti odlučili dati Antoineu Griezmannu.

Taj potez bio je jedan od pokazatelja da baš ni u Atleticu ne žele da Felix ostane u timu iduće sezone i čini se da su spremni na sve samo da Portugalac napusti klub.

Prethodnih dana dosta se špekuliše o tome da je interes za Felixa pokazao PSG, ali zvanične ponude iz Pariza još nema. No, sinoć su španski mediji iznenadili sve objavom da Felix razmišlja čak i o neočekivanom potezu samo kako bi napustio Atletico.

Oglasi

Marca je objavila da postoji mogućnost da se Felix vrati u Benficu iz koje je stigao u Atletico prije četiri godine za čak 130 miliona eura.

Benfica je voljna dovesti Felixa na posudbu do kraja sezone, a čini se da igrači tog kluba nemaju ništa protiv povratka ovog 23-godišnjaka u Lisabon.

"Želim najbolje Felixu. On je veoma mlad igrač s nevjerovatnim talentom i kvalitetom. Šta god je najbolje za njega ja mu to želim. Za nas bi on bio sjajno pojačanje i iako želi da se vrati i pomogne nam dočekat ćemo ga raširenih ruku", rekao je Joao Mario na jučerašnjem treningu Benfice.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Felix s Atleticom ima ugovor do ljeta 2027. godine, a Madriđani za njega traže čak 70 miliona eura.

No, ukoliko niko ne bude htio da plati toliko novca onda su voljni da ga ponovo puste na posudbu. Benfica pomno prati situaciju, no jasno je da će konačnu riječ dati Felix i bit će zanimljivo vidjeti da li će se vratiti u Lisabon ili čekati neku bolju ponudu.

Top Komentari

Steta sto se nije razvijao u zeljenom pravcu. Dobar igrac sa ludom glavom.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi