Zabio iz penala u 101. minuti, nekoliko sekundi kasnije shvatio je kakvu je glupost napravio

Gleda i ne vjeruje

Zabio iz penala u 101. minuti, nekoliko sekundi kasnije shvatio je kakvu je glupost napravio

Admin Čaušević

Svojevremeno ovaj evropski prvak je bio veliki talenat, a svojevremeno je plaćen čak 41 milion eura. 

Benfica je tek u posljednjim momentima uspjela pobijediti ekipu Vizele sa 2:1. Strijelac pobjedonosnog gola u 101. minuti bio je Joao Mario iz penala.

Prije izvođenja kaznenog udarca bilo je dosta polemika oko sudijeske odluke, ali je svejedno bivši igrač Intera preuzeo odgovornost i uspješno zabio.

Mario je tada počeo da se raduje zajedno sa saigračima i navijačima, međutim nije bio svjestan gluposti kakvu je napravio prilikom slavlja.

Naime, prvak Evrope sa Portugalom iz 2016. godine skinuo dres i bacio ga. Nekontrolisani adrenalin mu je zatim i donio veliki problem.

Oglasi

"Halo, već imaš žuti karton", dovikao mu je saigrač nakon čega se Mario počeo hvatati za glavu u nevjerici zbog nepromišljenog poteza.

Tom prilikom portugalski veznjak je uputio i nekoliko psovki. Ubrzo nakon toga sudija mu je prišao, slijedio je pravila i dao mu crveni karton.

Veznjak Benfice je počeo sam odmahivati glavom, svjestan gluposti kakvu je napravio i da mu sada slijedi meč suspenzije.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Poslije utakmice je priznao da je potpuno zaboravio da je od ranije imao žuti karton što dovoljno govori o manjku njegove koncentracije.

Inače, Joao Mario je dobar dio karijere proveo u Sportingu, najvećem Benficinom rivalu i potpis za Orlove je izazvao dosta polemika, ali postepeno je osvojio srce navijača i sada je omiljen na stadionu La Luz.

Top Komentari

Pajkan
Nije pamet skupa ama nipošto.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi