Toliko je loš da su mu u Barceloni našli drugi posao: Ronaldinhov sin ponižen kao niko nikad ranije
Sin legende doživio nešto nevjerovatno

Joao Mendes umjesto u napad morao iza kamere

Toliko je loš da su mu u Barceloni našli drugi posao: Ronaldinhov sin ponižen kao niko nikad ranije

Midhat Šljivak

Sin legendarnog brazilskog fudbalera i ikone Barcelone Ronaldinha, 19-godišnji Joao Mendes, danas je doživio nezapamćeno poniženje od strane kluba.

Joao Mendes stigao je u Barcelonu u martu 2023. godine. Potpisao je ugovor na račun očevog slavnog imena, a 'stari' mu je niko drugi do Ronaldinho.

Njegov otac je tokom boravka u Barci važio za jednog od najboljih fudbalera na svijetu. Uništavao je protivnike i oduševljavao je kompletan fudbalski svijet.

Međutim, njegov 19-godišnji sin nije ni sjena fudbalera kakav je njegov otac. Skromne partije pruža u dresu juniora katalonskog velikana i često zna biti van ekipe.

Ono što su mu uradili danas je istinsko poniženje. Trener ga nije uvrstio u ekipu koja će igrati, pa je dobio posve nevjerovatan zadatak.

Oglasi

"Ronaldinhov sin Joao Mendes nije uključen u ekipu za današnji meč U19 ekipe. Treneri su ga pretvorili u kamermana. Morao je snimati utakmicu kako bi kasnije mogli analizirati utakmicu", piše list Sport.

Definitivno je ovakav potez poprilično poniženje za mladog fudbalera. Sigurno mu nije bilo svejedno što je umjesto napadača na ovom meču postao kamerman.

Foto - Sport

"Tip je toliko loš da su ga pretvorili u kamermana", jedan je od brutalnih komentara na ovu situaciju u kojoj se našao Joao Mendes.

Joao Mendes nije impresionirao trenere na probi

Joao Mendes nije impresionirao trenere Barcelone na probnim treninzima, ali je ipak dobio ugovor.

Mnogi su odmah shvatili kako je zapravo mladi fudbaler preko očevog imena došao u ekipu. Dobio je ugovor i u CV-u će mu biti ime Barcelone kao kluba.

Oglasi

Međutim, od njega se ne očekuje velika karijera. Radi se o prosječnom fudbaleru koji je već promijenio ogroman broj klubova, iako mu je samo 19 godina.

On je karijeru počeo u omladinskom timu Flamenga, a zatim je igrao za Vasco, Boavistu i Cruzeiro.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Njegov otac Ronaldinho je dres tima s Camp Nou stadiona nosio od 2003. do 2008. godine. Odigrao je 207 utakmica i postigao je 94 pogotka. Osvojio je sve što je mogao i dva puta je proglašen za najboljeg igrača svijeta.

Joao neće dostići takve visine i vidjet ćemo kako će mu se karijera dalje razvijati.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Katalonska sirotinja nema para ni kamermana da plati. Vazda neki cirkus s njima...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi