Legenda završava karijeru ovo ljeto, a klub se zahvalio na originalan način

Od 1999. godine je aktivan na fudbalskim terenima

Legenda završava karijeru ovo ljeto, a klub se zahvalio na originalan način

Haris Zilić

Ovo ljeto opraštamo se od još jedne fudbalske legende koja će završiti svoju dugu i bogatu karijeru. Na terenu je aktivno igrao od 1999. godine i ostavio neizbrisiv trag.

Španija je dala veliki broj svjetskih zvijezda, asova, fudbalera, majstora loptanja, ali ima i onih koji su obilježili decenije španskog i evropskog fudbala na neki drugačiji način.

Upravo jedan od takvih je 41-godišnji Joaquin, legenda Betisa koji u junu 2023. godine završava karijeru.

Joaquin je odlučio da ove sezone produžio ugovor na još jednu godinu i zahvali se Betisu na svemu što mu je pružio u karijeri.

Karijeru će okončati kao kapiten Betisa i najstariji kapiten u španskom prvoligšakom fudbalu.

Pored fudbala, Jaquin je veliki zaljubljenik u umjetnost i likovnu kulturu pa su upravo to iskoristili u timu iz Seville da se uz originalan video zahvale Jopaquinu na svemu.

Oglasi

Nema sumnje da će ovaj sjajni fudbaler ostaviti veliku prazninu, a u Betisu će sigurno gledati da broj 17. niko ne nosi u budućnosti ovog kluba.

Upravo je Joaquin proveo 17 sezona u betisu i to u dvije epizode.

Prvi put je dres tim iz Andaluzije nosio u periodu od 1999. do 2006. godine, zatim od 2015. do 2023. godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pored Betisa igrao je još za Valenciju, Malagu i Fiorentinu.

Za reprezentaciju Španije odigrao je ukupno 51 utakmicu i postigao četiri pogotka, a za Crvenu furiju debitovao je 13. februara 2002. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi