Ponudio je Mourinhu Ferrari za novi ugovor. Odgovor? Ubrzo je postao bivši igrač Chelseaja!

Cole nije imao sreće

Ponudio je Mourinhu Ferrari za novi ugovor. Odgovor? Ubrzo je postao bivši igrač Chelseaja!

E. Škorić

Bivša zvijezda Chelseaja Joe Cole otkrio je da je pokušao tadašnjem klupskom menadžeru Joseu Mourinhu prodati svoj Ferrari u zamjenu za novi ugovor. Međutim, portugalski strateg odbio je hrabru ponudu engleskog krilnog igrača.

41-godišnji Joe Cole proveo je sedam godina na Stamford Bridgeu između 2003. i 2010. godine, a od toga je tri godine bio član kluba pod vodstvom portugalskog trenera. Zajedno su osvojili dva naslova Premier lige, FA kup i Liga kup.

Tokom vremena s Posebnim, Cole je pokušao sklopiti novi ugovor s Chelseajem udvaranjem i "podmićivanjem" Mourinha. Tada je Mourinho pokazivao interes za Coleov novi Ferrari.

Cole je u svojoj kolumni za britanski Telegraph napisao: "Samo jednom u svojoj karijeri kupio sam luksuzni auto. Bio je to Ferrari Scaglietti, oko 2006. godine. Uvjeravao sam samu sebe da bih trebao nabaviti jedan, ali jednostavno mi nije bilo dobro. Prodavač je rekao da sam imao sreće što sam ga dobio. Moj ciničan pogled na svijet značio je da mu ne vjerujem, ali pokazalo se da je ovaj model prilično rijedak".

"Kad ga je vidio na parkingu Chelseajevog terena za trening, Jose Mourinho mi je predložio da ga želi otkupiti. Rekao sam da bih to rado učinio, pod uslovom da on kaže Chelseaju da mi da novi ugovor. Nažalost, nikada nismo sklopili taj dogovor".

Portugalski strateg Jose Mourinho je na kraju dobio otkaz u Chelseaju na kraju sezone 2006/2007, ali Joe Cole je ostao na Stamford Bridgeu još tri godine. Osvojio jie duplu krunu pod vodstvom Carla Ancelottija, prije nego što je 2010. godine prešao u Liverpool.

Oglasi

[instagram]https://www.instagram.com/p/CDWN55FFEFK/[/instagram]

Nakon toga, on je otišao u Francusku igrati za Lille na posudbu, a zatim se vratio u Englesku da potpiđe za svoj stari klub West Ham.

Cole je nastavio igrati za klubove Aston Villu, Coventry City i američki tim Tampa Bay Rowdies Umirovio se 2018. godine i danas radi kao stručnjak na BT Sportu.

Što se tiče Mourinha, on je na klupi Rome s kojom je izborio polufinale Evropske lige i s kojom se bori za plasman u Ligu prvaka, a Vučici je prethdono prošle sezone donio trofej Konferencijske lige.

Prije Rome 60-godišnji stručnjak radio je u Tottenhamu, Manchesteru, Chelseaju, Real Madridu, Interu, Portu, Leiriji i kratko u Benfici.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CqyZ3x6ICpF/[/instagram]

Potražite više informacija na temu Premier league:

Jedan je od najboljih trenera posljednjih 20-ak godina, što je dokazao osvajanjem Lige prvaka s Portom i Interom, dok je Evropsku ligu osvajao s Manchester Unitedom, a i ima i Superkup Evrope osvojen sa Portom sada već davne 2003. godine.

Zbog svoje karizmatičnosti često je u medijima i njegov svaki potez prati se s velikom pažnjom, dok je izjavama uglavnom znao da podigne veliku prašinu, zbog čega je dobio nadimak The Special One, odnosno Posebni.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi