John Stones nogometašu Intera u toku meča: "Trebaš oprati zube"

Provokacije na terenu

John Stones nogometašu Intera u toku meča: "Trebaš oprati zube"

Edmir Škorić

Nogometaši Manchester Cityja sinoć su po prvi put u klupskoj historiji postali evropski prvaci nakon što su u finalu Lige prvaka u Istanbulu pobijedili Inter sa 1:0.

Iako je Inter dobro parirao velikom favoritu, City je na kraju ipak došao do pobjede i tripletom okončao najbolju sezonu u historiji.

Pogodak odluke pao je u 68. minuti kada je Rodri lijepo pogodio na povratnu loptu Bernarda Silve. Samo dvije minute kasnije Inter je mogao izjednačiti, no Federico Dimarco je pogodio okvir gola.

Inter je ostao na tri trofeja, posljednji osvojen 2010. godine, dok je za City ovo dakle bio prvi.

Nije bilo na samom terenu previđe uzbuđenja, iako je naravno nervoze bilo itekako. Bilo je i određenih okršaja među igračima, a isplivao je i snimak na kojem se može vidjeti kako defanzivac Građana John Stones igraču Intera Alessandru Bastoniju poručuje da treba da opere zube.

Oglasi

Očito je Englez namjeravao da isprovocira rivala, a nije poznato da li je u tome uspio i hoće li Bastoni više voditi računa o oralnoj higijeni nakon "savjeta" Stonesa.

Bastoni je ove sezone igrao važnu ulogu u Interu i sa klubom je na kraju osvojio Kup i Superkup Italije, ali finale u Istanbulu bila je vjerovatno i najljepša noć za njega unatoč porazu.

Interesantno da se upravo Manchester City prošle godine interesovao za Bastonija, ali Inter je bio odlučan da ga zadrži.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

24-godišnjak trenutno vrijedi 55 miliona eura, a ugovor s Interom ima do ljeta 2024. godine i nije poznato da li uprava kluba uspijeva da dogovori produženje ili Bastoni ima plan da ode.

Ove sezone je odigrao 46 utakmica u svim takmičenjima i upisao šest asistencija, ali nije postigao nijedan gol.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi