Predsjednik Intera stao pred kamere i otkrio plan sa Džekom i Lukakuom!

Nerazzurri izgubili finale Lige prvaka

Predsjednik Intera stao pred kamere i otkrio plan sa Džekom i Lukakuom!

A. Čaušević

Inter nije uspio po četvrti put osvojiti Ligu prvaka nakon što je poražen od Manchester Cityja sa 1:0, a poslije finala u Istanbulu za novinare je govorio predsjednik Nerazzurra, Steven Zhang.

Zhang je na početku razgovora za italijanske medije iskazao zadovoljstvo s onim što su prikazali igrači Intera koji nisu bili inferiorniji od Građana, ali su na kraju položili koplja.

"Sastavni dio sporta je gubiti i pobijeđivati. Želim čestitati svima u osoblju, igračima i treneru na onom što su radili na terenu. Odigrali su nevjerovatan meč. Isto tako želim da čestitam Cityju koji je imao vrhunsku sezonu."

Novinare je zanimalo šta dalje slijedi pošto nekolicini igrača poput Edina Džeke ističe ugovor na kraju sezone. Ako se da pročitati između redova cilj je da bh. napadač ostane.

"Već raidmo na planu za dalje. Igrači koji su odigrali dobru sezonu će ostati i bit ćemo sretni da ih podržavamo."

Oglasi

"Naučio sam da je pobjednika ekipa mješavina izmešu jakog mentaliteta i snažne energije. Treba nam energija za budućnost, ali i iskusni igrači koji su nam omogućili da uđemo u finale. Sve je stvar ravnoteže."

Šta će biti sa Romeluom Lukakuom? Poslije njegovog ulaska u igru Inter je živnuo, ali je Belgijanac ponovo promašio kolosalnu šansu.

"Fudbaler je pokazao veliku povezanost sa Interom. On je nevjerovatan dečko. Ima ugovor sa Chelseajem, trebamo sačekati i razgovarati s njim da bismo vidjeli šta dalje", poručio je Zhang.

Bez obzira na poraz zadovoljan izdanjem svojih momaka bio je i Simone Inzaghi što potvđuju i njegove izjave.

Oglasi

"Čestitao sam dečkim, odigrali su odličnu utakmicu. Ne bih mijenjao ove dečke ni za koga i svijet je vidio zašto. Jakoj ekipi smo dopustili malo prilika, ostaje žal, ali trebamo biti ponosni."

Inter je sa Inzaghijem na čelu odigrato pet finala u posljednjih 20 mjeseci. Osvojena su dva Kupa Italije te dva italijanska Superkupa. Jedini poraz je upisan u najvažnijem susretu - finalu Lige prvaka.

Što se tiče Edina Džeke, on je u Inter stigao iz Rome u ljeto 2021. godine i s ovim timom je osvojio gore pomenuta četiri trofeja u Italiji, no jasno je da će ostati žal za Ligom prvaka i Scudettom. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kao i svugdje gdje je igrao i u Interu je postao miljenik navijača kluba, a na 101 utakmici za ovaj tim ukupno je postigao 31 pogodak i podijelio 15 asistencija. 

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

korona
Vidi ovog rodjeni italijan :):) a tamo interisti psuju arapa i pare
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi