Jonas Eriksson glavni sudac meča Grčka - BiH

Šveđanin dijeli pravdu u Atini

Jonas Eriksson glavni sudac meča Grčka - BiH

Bosna i Hercegovina će u nedjelju igrati jednu od najvažnijih utakmica u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.

Zmajevi će u Atini odmjeriti snage sa Grčkom, a glavni sudac tog meča bit će Šveđanin Jonas Eriksson (42), koji je poznat i kao najbogatiji sudac na svijetu.

Jonas Eriksson je našoj reprezentaciji sudio samo jedan meč i to onaj kojeg pamtimo po lošem. Šveđanin je dijelio pravdu na gostujućoj utakmici protiv Rumunije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine, kada smo pod vodstvom Safeta Sušića pružili jednu od svojih najlošijih utakmica u posljednjih deset godina i izgubili sa visokih 3:0.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

S druge strane, Eriksson je Grčkoj također sudio jednom i to baš na Euru 2012. godine kada im je 'donio sreću' protiv Rusije (1:0).

Vrijedi istaći da će njegovi pomoćnici na utakmici Grčke i BiH biti sunarodnjaci Mathias Klasenious i Daniel Varnmark, dok je četvrti sudija Andreas Ekberg.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi