Zvijezda se vratila iz Saudijske Arabije podvijenog repa i sada traži oprost

Shvatio da je pogriješio

Zvijezda se vratila iz Saudijske Arabije podvijenog repa i sada traži oprost

Edmir Škorić

Odlasci u Saudijsku Arabiju nisu svima prijali, a neki su samo nekoliko mjeseci kasnije odlučili da se vrate u Evropu.

Dugogodišnji kapiten Liverpoola Jordan Henderson pokajao se i vratio u Evropu nakon samo šest mjeseci avanture sa Al-Ettifaqom. Potpisao je ugovor s Ajaxom i danas je predstavljen u Amsterdamu.

No, prije nego je otišao u Saudijsku Arabiju, izazvao je lavinu komentara. Bivši igrač Evertona Thomas Hitzlsperger, koji je 2014. godine otkrio da je homoseksualac, tada je kazao:

"Dakle, Jordan Henderson je konačno finalizirao svoj odlazak u Saudijsku Arabiju. Moramo biti pošteni prema njemu, jer možda zaigra gdje god poželi. Ipak, znatiželjan sam kako će izgledati njegov novi imidž. Stari je mrtav! Neko sam vrijeme vjerovao da će njegova podrška LGBTQ+ zajednici biti iskrena. Lud sam...", napisao je bivši Njemački reprezentativac kada je čuo za transfer Engleza.

Henderson je završio u zemlji u kojoj je homoseksualizam zabranjen i strogo se kažnjava. Igrač je već izjavio da se njegova podrška seksualnim manjinama neće promijeniti. Nakon povratka u Evropu, na svojoj prvoj press konferenciji kao igrač Ajaxa iz Amsterdama ponovo se osvrnuo na ovu temu.

Oglasi

"Rekao sam prije šest mjeseci, ako sam nekoga uvrijedio, preuzimam odgovornost za to i ispričavam se. Moje vrijednosti se nisu promijenile niti će se ikada promijeniti. Mogu se samo ispričati ljudima ako sam ih iznevjerio.

Tada se nisam promijenio niti ću se ikada promijeniti. Uvijek sam želio pomoći ljudima i pomagao sam svakome ko me je zamolio. Ako su ljudi iz LGBTQ+ zajednice smatrali da sam ih iznevjerio, želim reći da mi to nikada nije bila namjera", rekao je 33-godišnji vezista.

On je dodao kako se odlučio na odlazak u Saudijsku Arabiju jer je smatrao da je to u tom trenutku bilo najbolje za njegovu porodicu. Prema izvještajima medija, odlučio se vratiti u Evropu jer se navodno njegova porodica nije mogla aklimatizirati u arapskoj zemlji.

Oglasi

Henderson je prije odlaska u Saudijsku Arabiju čak 12 godina igrao za Liverpool. Crveni dres nosio je gotovo 500 puta i ima kao kapiten osvojene Ligu prvaka i Premier ligu.

Ajax zadovoljno trlja ruke zbog dolaska Hendersona. Već prvog dana je srušen rekord kluba po broju prodanih dresova novog igrača i nije čudno što je engleski fudbaler velika zvijezda u Amsterdamu. Jedan od saigrača će mu biti i reprezentativac BiH Benjamin Tahirović.

Mnogi su se pitali kakav će status sada imati Tahirović, no jasno su iz Ajaxa da je mladoj ekipi potreban vođa, a da to upravo vide u Englezu.

Naredni duel Ajax igra u prvenstvu 21. januara protiv Walwijka, a 27. januara gostuju Heraclesu i upravo bi u tom duelu Henderson mogao debitovati, ako ne bude sve završeno do utakmice protiv Walwijka u nedjelju.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Navijači Ajaxa sigurno su imali brojne zamjerke na rezultate svog kluba u ovoj sezoni, ali sada su itekako zadovoljni dovođenjem zvučnog pojačanja.

Treba dodati da su pored Hendersona mnogi poznati fudbaleri najavili 'bijeg' iz Saudijske Arabije i očigledno bi ta priča mogla uskoro i brzo završiti. Mnogi su požurili zbog novca, ali onda doživjeli razočarenje. Nije im se dopao ni način života, ali ni kvalitet same lige, iako je istu Cristiano Ronaldo opisao kao četvrtu najbolju na svijetu i bolju od francuske Ligue 1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi