Henderson tražio svoj najdraži broj, iz Ajaxa mu objasnili zašto broj 14 niko živ ne može da dobije

Englez to nije znao

Henderson tražio svoj najdraži broj, iz Ajaxa mu objasnili zašto broj 14 niko živ ne može da dobije

Endin Čaušević

Engleski reprezentativac Jordan Henderson nakon svega nekoliko mjeseci napustio je Saudijsku Arabiju i karijeru će nastaviti u Nizozemskoj gdje je potpisao za Ajax. No, dolaskom u Amsterdam dočekao ga je hladan tuš jer je saznao zašto ne može uzeti svoj najdraži broj.

Henderson je prošlog ljeta napustio Liverpool nakon 12 godina i za 14 miliona eura potpisao je za Al Ettifaq gdje je bio jedan od najplaćenijih igrača, ali se iskusni veznjak u Saudijskoj Arabiji nije dugo zadržao.

Englez je izdržao tek nekoliko mjeseci i jednostavno nije uspio da se adaptira na potpuno drugačiji način života, te je odlučio da se vrati u Evropu.

Henderson je imao nekoliko ponuda iz Premiershipa, ali je ovaj 33-godišnjak sve iznenadio odlukom da karijeru nastavi u dresu Ajaxa.

U Ajax je stigao kao slobodan igrač i potpisao je ugovor do ljeta 2026. godine, ali i po dolasku u Amsterdam iskusnog Hendersona dočekao je hladan tuš.

Oglasi

Naime, Henderson je čelnicima kluba poručio da želi na dresu nositi broj 14 koji nosi skoro cijelu karijeru gdje god je nastupao, no iz Ajaxa su mu poručili da to neće biti moguće što Englezu nije bilo baš najjasnije.

On je mislio da će dobiti broj 14 bez problema jer je vidio da ga niko u ekipi Ajaxa ne nosi, ali na kraju su mu iz kluba objasnili zašto nije moguće da on dobije taj broj.

Naime, broj 14 je penzionisan u čast legendarnog Johana Cruyffa koji je također nosio taj broj dok je nastupao u dresu Ajaxa.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Na kraju je engleski reprezentativac odlučio da zaduži dres s brojem šest, a njegov dolazak je među navijačima Ajaxa postao pravi hit.

Prema prvim informacijama iz Amsterdama ovaj dres je trenutno najprodavaniji i Henderson bi mogao srušiti sve rekorde kada je prodaja dresova u pitanju što se tiče novih pojačanja tog kluba.

Top Komentari

sarayson
Solidan igrac, ali igrac sistema. Jedino sto u ovom momentu moze ponuditi je iskustvo. Tesko da on moze biti pojacanje pa i trenutno losem Ajaxu.
0 0
epa
Sada ce nas tahovic presliti na klupu da bi ovaj "kolc" željan para mogao igrati... poeletio za milionima arapskim...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti