Na kultnom stadiona se ukazala hobotnica: Pet sekundi i dvije nerealne odbrane vrijednije od gola!

Jedan pod poteza sezone

Na kultnom stadiona se ukazala hobotnica: Pet sekundi i dvije nerealne odbrane vrijednije od gola!

A. Čaušević

Everton je ostvario minimalan trijumf nad Chelseajam u borbi za opstanak. 

Na Goodisonu Parku je završeno 1:0 za popularne Karamele, a pobjednika je na startu drugog dijela odlučio Richarlison.

Zašto je Everton slavio velike zasluge nosi Jordan Pickford koji je nedugo nakon vodećeg gola imao dvije fantastične odbrane u razmaku od nekoliko sekundi.

Golman reprezentacije Engleske je prvo uz pomoć stative zaustavio opasan šut Masona Mounta, da bi nakon toga odbranio i šut Azpilicuete.

[twitter]https://twitter.com/__Bashka___/status/1520771807573422080[/twitter]

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bile su to zaista dvije čudesne odbrane, ali tu nije bio kraj za Pickforda pošto je do kraja meča zaustavljao i pokušaje Antonija Rudigera i Matea Kovačića.

S ova tri boda Evertona je i dalje ostao u opasnoj zoni, ali su zaostatak za Leeds Unitedom i Burnelsom smanjili na dva boda s tim da imaju i utakmicu manje u odnosu na ova dva tima.

Top Komentari

Mostarac94
Rijetko odvratan lik
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi