Goodison je danas gorio: Chelsea počastio Lamparda s tri velika boda
Foto - EPA

Everton slavio

Goodison je danas gorio: Chelsea počastio Lamparda s tri velika boda

M. Šljivak

Everton je u 35. kolu engleskog Premiershipa savladao Chelsea 1:0 i došao je do velika tri boda u borbi za opstanak.

Tim Franka Lamparda jednostavno je morao da pobijedi 'njegov' Chelsea. Na kraju su Karamele uspjele da slave, a junak je Richarlison kojeg je odbrana Plavaca počastila.

Trenutak odluke u ovom meču desio se u 47. minuti. Odbrana Chelseaja pravi veliku grešku, lopta stiže do Richarlisona koji postiže gol za 1:0.

Chelsea je imao dosta fenomenalnih šansi u ovom meču. Međutim, golman Evertona Jordan Pickford je nevjerovatnim odbranama spašavao svoj tim.

Također, nisu Plavci imali ni sreće. Lopta nije htjela u gol i ostalo je 1:0 za Everton koji do kraja mora biti perfektan ako želi ostati u ligi.

Tottenham je upisao važna tri boda u borbi za Ligu prvaka. Na svom terenu Spursi su pobijedili Leicester s 3:1.

Blistao je Heung Min Son. Postigao je dva gola i asistirao je za Kanea, dok je za goste u nadoknadi vremena pogodio Iheanacho za konačnih 3:1.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 35. kolo:

Everton - Chelsea 1:0
Tottenham - Leicester 3:1

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mackintosh
Cuj umro Ivica Osim?! Svasta... Lazu, ukopali covjeka ko i Mina Rajolu. Lazne vijesti!
0 8
user1646132339
Počivaj u miru Legendo!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije