Svi su se pitali kako je Pickford pročitao Maddisona, a onda su kamere snimile njegovu flašu

Uspio da mu odbrani penal

Svi su se pitali kako je Pickford pročitao Maddisona, a onda su kamere snimile njegovu flašu

E. Čaušević

Leicester i Everton igraju trenutno utakmicu 34. kola engleskog Premiershipa na kojoj smo već vidjeli četiri gola, ali ono što je obilježilo dosadašnji dio meča je penal kojeg je Jordan Pickford odbranio Jamesu Maddisonu, a sada je jasno kako je znao gdje će on šutirati.

Everton je odlično otvorio utakmicu i već u 15. minuti uspio je da dođe do prednosti kada je Calvert-Lewin pogodio s bijele tačke za vodstvo gostiju od 1:0.

Međutim, Leicester je nakon toga uspio da dođe do preokreta. Prvo je Soyuncu poravnao na 1:1 u 22. minuti, a potom je desetak minuta kasnije Jamie Vardy pogodio nakon kontre sa 2:1 i slavljena King Power stadionu.

No, prednost Leicestera nakon prvog dijela mogla je biti i ubjedljivija jer su domaći u devetoj minuti nadoknade uspjeli da dođu do penala.

Odgovornost s bijele tačke preuzeo je Maddison, ali je Pickford uspio da zaustavi njegov udarac. Šutirao je po sredini gola, no golman Evertona je ostao u mjestu i zaustavio je udarac veznjaka Leicestera.

Promašen penal Maddisona možete pogledati OVDJE.

Oglasi

Međutim, nakon što je Pickford uspio da odbrani penal i sačuva svoju mrežu u posljednjim sekundama prvog dijela kamere su snimile njegovu bocu za vodu, a nakon toga bilo je svima jasno kako je on pročitao Maddisona.

Na flaši koju Pickford koristi za vodu bila je slika na kojoj je on imao informacije o tome kako koji igrač Leicestera većinom izvodi penale.

Na toj listi bio je i Maddison, a jasno se vidjelo da tu piše da on u 60% slučajeva penale šutira po sredini i Pickford je odlučio da vjeruje toj statistici kada je vidio da će on pucati penal.

Image

Potražite više informacija na temu Premier league:

Golman Evertona ostao je na sredini, a upravo tu je Maddison šutirao i uspio je Pickford da zaustavi njegov udarac.

Everton je početkom drugog dijela uspio da poravna na 2:2, a ovaj put pogodak je postigao Alex Iwobi.

Top Komentari

remwheek
Otvorena potraga za seksualnim partnerima u vašem gradu i po interesima, za sada sve anonimno i besplatno. Stvarno super stvar, koristite -----> shrinke.me/kisa
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi