Pickford se morao prekrstiti kada je shvatio kako ga je Bog sinoć "pogledao" i spasio

Zamalo od junaka do tragičara

Pickford se morao prekrstiti kada je shvatio kako ga je Bog sinoć "pogledao" i spasio

E. Čaušević

Leicester i Everton odigrali su sinoć zanimljivu utakmicu u okviru 34. kola engleskog Premiershipa koja je završena rezultatom 2:2. U centru pažnje bio je Jordan Pickford koji je uspio sinoć da odbrani penal, ali je u finišu meča napravio grešku i na kraju se prekrstio kada je shvatio da to Leicester nije kaznio.

Koliko god to čudno zvučalo, ali Leicester i Everton igrali su sinoć derbi u borbi za opstanak u društvu najboljih, te su ovi timovi na kraju podijelili bodove.

Everton je odlično otvorio utakmicu i poveo je u 15. minuti kada je Calvert-Lewin pogodio iz penala. No, do kraja prvog dijela Leicester stiže do preokreta, a golove za domaći tim zabili su Soyuncu i Vardy.

U devetoj minuti sudijske nadoknade Leicester je mogao povesti sa 3:1 kada su domaći izborili penal, no Pickford je uspio da pročita Jamesa Maddisona i odbrani njegov udarac.

Početkom drugog poluvremena Everton se uspio vratiti u meč jer su gosti u 54. minuti poravnali na 2:2, a ovaj put u listu strijelaca upisao se Alex Iwobi.

Oglasi

Iako je Pickford bio junak u prvom dijelu zbog odbranjenog penala na kraju je vrlo lako mogao da se pretvori u tragičara jer je u finišu utakmice napravio nevjerovatnu grešku.

U 80. minuti golman Evertona istrčao je s gola kako bi zaustavio napad domaćih, ali potom pravi veliku grešku i loptu dodaje za Vardyja koji je pokušao sa preko 20 metara da pošalje loptu u praznu mrežu gostiju, ali to nije uspio.

Pickford je mogao da odahne kada je vidio da je lopta otišla pored gola i odmah se počeo izvinjavati saigračima jer je bio svjestan kakvu grešku je napravio.

Koliko mu je pao teret s leđa što Vardy nije iskoristio njegovu grešku i zabio gol najbolje pokazuje detalj da se Pickfrod prekrstio nakon svega i zahvalio Bogu što je na semaforu ostalo 2:2.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nevjerovatnu grešku Pickforda i promašaj Vardyja pogledajte OVDJE.

Leicester je nakon 34 odigrane utakmice na 16. poziciji sa 30 bodova, a Everton je pretposljednji sa samo jednim bodom manje. Jasno je da nas do kraja sezone u Engleskoj očekuje žestoka borba za ostanak u Premiershipu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi