Jorge Jesus postaje jedan od najplaćenijih trenera na svijetu

Odlazi u Saudijsku Arabiju

Jorge Jesus postaje jedan od najplaćenijih trenera na svijetu

Edmir Škorić

Portugalski stručnjak Jorge Jesus, koji je usred sezone ostao bez posla u Benfici, odlazi u arapski svijet jer mu je ponuđeno nešto što je nemoguće odbiti.

Jesus je imao određenih problema u lisabonskom klubu, zbog čega je morao da ga napusti, a svojedobno je podigao veliku prašinu jer je iz Benfice otišao u Sporting.

Sada je na korak od novog angažmana i to u Saudijskoj Arabiji, gdje će voditi ekipu Al Nassr.

Očekuje se da će Jesus u klubu naslijediti Argentinca Miguela Angela Russa, a list Record prenosi da će u svom novom klubu zarađivati čak 10 miliona eura godišnje i tako postati jedan od najbolje plaćenih trenera na svijetu.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Jorge Jesus će u svom novom klubu voditi niz poznatih nogometaša, poput bivšeg člana Benfice Talisce, bivšeg argentinskog reprezentativca Ramira Funesa Morija , bivšeg golgetera Porta Vincenta Aboubakara ili bivšeg veznjaka River Platea Gonzala 'Tityja' Martineza.

Jesus je u bogatoj trenerskoj karijeri trenirao mnoge timove, a pored Benfice i Sportinga, Flamengo, Bragu, Belenenses, Leiriju, Moreirense, Vitoriju Setubal, Madeiru...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi