Još jedan standardni igrač napustio FK Olimpic
Milović je bio standardan prošle sezone u Olimpicu, a nakon više od tri godine odlučio je da napusti Otoku i krene ka novim izazovima

Milović karijeru nastavlja u Srbiji?

Još jedan standardni igrač napustio FK Olimpic

D. Kurbegović

Fudbaleri Olimpica nisu se uspjeli vratiti u Premijer ligu, nakon što je prije dvije sezone kao prva kroz cilj prošla Sloga Simin Han, prošle sezone je Velež bio ispred kluba s Otoke.

Olimpic bi u narednoj sezoni ponovo trebao da bude jedan od kandidata za najviši plasman, iako je već nekoliko igrača napustilo ovaj tim.

Poslije Emira Jusića, još jedan standardni nogometaš iz prošle sezone neće više nositi dres tima s Otoke. Riječ je o Đoki Miloviću, desnom bočnom, a po potrebi i krilnom nogometašu, kojem je s današnjim danom istekao ugovor s Vukovima. Informaciju da naredne sezone više neće igrati u 1.ligi FBiH, ovaj nogometaš potvrdio je za SportSport.ba.

"Istina je slobodan sam igrač, uzeo sam papire iz Olimpica i naredne sezone neću više igrati za taj klub i u tom rangu. Moram istaći veliko zadovoljstvo vremenom koje sam proveo u Olimpicu, za ove tri i pol godine stvarno imam samo riječi hvale, jedini žal koji ostaje je što nismo uspjeli da se vratimo u Premijer ligu, sve ostalo da tako kažem bilo je bez zamjerki", ističe Milović.

Prošle sezone bio je nezamjenjiv u početnoj postavi, a ubrzo bi trebao i da potpiše za jedan klub

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Ima nekih kombinacija, najozbiljnija je jedna iz Srbije, od kluba koji se takmiči u najvišem rangu. Vidjet ćemo šta će na kraju biti, mislim da mogu i moram igrati najviši rang takmičenja bez obzira da li je u pitanju Premijer liga BiH ili Jelen Superliga Srbije. U dobroj sam formi, zdrav sam i očekujem još bolje igre sljedeće sezone", kazao je za SportSport.ba Đoko Milović.

Milović je u svojoj karijeri nastupao za Leotar, Radnik, GOŠK, te Olimpic za koji je u prošloj sezoni nastupio na 23 utakmice uz učinak od dva gola i tri asistencije.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi