Jusić: Bilo mi je lijepo u Olimpiku, ali vrijeme je za odlazak i nove izazove
Jusić je igrama u Olimpicu pokazao da je u sjajnoj formi, te da je pred njim još nekoliko sezona u kojima još ima šta pokazati na zelenim terenima

Sjajni stoper raskida ugovor s klubom iz Sarajeva

Jusić: Bilo mi je lijepo u Olimpiku, ali vrijeme je za odlazak i nove izazove

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Fudbaleri Olimpica nisu uspjeli da se vrate u Premijer ligu. Nakon što je prije dvije sezone Sloga Simin Han bila ispred Olimpika, te se plasirala u viši rang, tako je i FK Velež u prošloj sezoni u veoma neizvjesnoj završnici ipak uspio prvi proći kroz cilj.

Mnogi smatraju ako Olimpik zadrži ekipu na okupu uz par kvalitetnih pojačanja, da bi sljedeće sezone trebao da bude prvi favorit za ulazak u Premijer ligu. Ipak kako stvari stoje, klub će ostati bez jednog od najboljih igrača, a možda i najboljeg stopera u 1.ligi FBiH.

Emir Jusić prije dvije sezone iz zeničkog Čelika došao je na Otoku kako bi pomogao klubu da pokuša ući u viši rang, potpisao je trogodišnji ugovor, koji prema svemu sudeći neće odraditi do kraja.Iako je bio jedan od najboljih igrača kluba u narednoj sezoni neće nositi dres Olimpica što je potvrdio u razgovoru za SportSport.ba.

"U narednih par dana trebao bi riješiti svoj status i biti slobodan igrač, tako da ću se s Olimpikom vjerovatno sporazumno razići. Ovom prilikom zahvaljujem se svim trenerima koji su me trenirali, kao i ljudima u klubu. Imali smo zaista korektan odnos, nemam zamjerke i nosim lijepe uspomene s Otoke. Ipak ostaje žal što u dvije sezone nismo uspjeli ući u Premijer ligu. Čestitam Veležu na prvom mjestu, iako mislim da nisu bili kvalitetniji tim, nego malo spretniji i sretniji. U svakom slučaju želim im sve najbolje", ističe Jusić.

Već se nekoliko ekipa interesuje za njegove usluge.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Postoje određeni upiti, ali ne mogu pregovarati dok ne postanem i zvanično slobodan igrač. Moram istaći da je Premijer liga dosta kvalitetnija i uređenija u odnosu na 1.ligu FBiH. Tu mislim od suđenja, infrastrukture, ekipa i svega ostalog. Imao sam dvije dobre sezone u Olimpiku, nikada nisam postigao toliko golova, kao što sam u dresu Olimpica kao stoper u ekipi. Osjećam se dobro i zaista mislim da još nekoliko sezona mogu odigrati na visokom nivou", kazao je za SportSport.ba Emir Jusić.

Emir Jusić u dvije sezone za ekipu Olimpika odigrao je 51 utakmicu, a iako stoper uspio je postići osam golova, te upisati četiri asistencije. U svojoj karijeri osim Olimpica nastupao je još za Čelik, Rudar, Budućnost i kazahstanski Akzhayik.

Top Komentari

Aldin Neki
I niste uspjeli ostvariti zadani cilj u protekle dvije sezone i sada hajmo razlaz!? Zašto si uopšte potpisao ugovor na tri godine?
0 1
starmac
Ko zadnji ode nek ugasi svjetla.Selimovicuuuu!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi