Još jedna legenda kritikuje Bayern: Možda neće priznati, ali ova promjena izaziva velike nemire

Bayern u slaboj formi

Još jedna legenda kritikuje Bayern: Možda neće priznati, ali ova promjena izaziva velike nemire

E. Škorić

Bayern je bio blijed u Salzburgu u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, pa se sada suočava sa kritikama.

Bavarci su prije Salzburga, s kojim su odigrali 1:1, izjednačivši tek u 90. minuti golom Kingsleyja Comana, doživjeli blamažu u Bochumu, koji ih je savladao s 4:2. Među prvima koji su javno kritikovali igrače Bayerna bio je Lothar Matthaus, koji je ušao u javnu prepirku sa sportskim direktorom Hasanom Salihamidžićem, a sada je o lošoj igri Bayerna govorio i Dietmar Hamann.

Bivši igrač Bayerna i Liverpoola, te nekadašnji reprezentativac Njemačke, smatra da klubu itekako nedostaju Leon Goretza, Alphonso Davies i Manuel Neuer, ali i pored toga smatra da je Bayern bio nedopustivo loš u zadnja dva meča.

"Očekivao sam da će Bayern biti bolji u Salzburgu nego u Bochumu. Igrali su loše i bez sjaja. Salzburg je bio dobar, dao je sve od sebe i zadao velike probleme Bayernu, ali ipak ne možete reći da je remi nezaslužen. Što se tiče igrača, stvari na terenu su daleko od idealnog. U klubu je uzavrela atmosfera koja nije zanemariva. Kao i uvijek, sve je povezano. Davies i Goretzka iznimno nedostaju ovom timu i ako se ne vrate na vrijeme, Bayern neće osvojiti Ligu prvaka. Neuer je takođe nezamjenjiv u pogledu svoje osobnosti i izvedbe, ali se Sven Ulreich jako dobro snašao u Salzburgu. No, bez Neuera ova ekipa nije ista", analizirao je Hamann meč za Sky Sports.

"Što se tiče linije odbrane o kojoj se mnogo raspravlja: mislim da morate razlikovati Hernandeza i Upamecana. Hernandez je neko ko ostavlja sve na terenu, koji nije loš. Za mene je on stvarno dobar igrač. Da li vrijedi 80 miliona eura, to je druga stvar. Ali ne morate biti govornik da biste se smatrali vođom. Takvog igrača više karakterizira to što svoje saigrače čini boljim. Zašto je Davies u tako kratkom vremenu sazreo u nevjerojatnog profesionalca kakav je danas? Zato što je imao koristi od Davida Alabe".

Kao i Matthaus, najviše kritika upućeno je stoperu Dayotu Upamecanu.

"U Upamecanu imamo veći problem. Previše griješi i nije podrška kojoj sam se nadao. Ako duže sjedne na klupu i ne bude u prvoj momčadi, bit će teško, pogotovo s obzirom na sljedeću sezonu. Jer samopouzdanje i napredovanje ne rastu na klupi za rezerve. Baš suprotno. Najveći je problem odlazak Niklasa Sulea u Borussiju Dortmund. Njemački reprezentativac u najboljim godinama prelazi u najvećeg konkurenta. Sad Bayern može da vidi kako je Borussiji bilo u prošlosti. Nadležni to možda neće priznati, ali ova promjena i dalje izaziva velike nemire u njihovim redovima. Ako kapiten javno i kritički izvještava o gubitku igrača, morate onda da obratite pažnju. To se u osnovu ne tiče Neuera jer se igrač ne mora miješati u klupsku politiku transfera, ali ipak to jasno pokazuje. Ova promjena je tema u svlačionici".

Hamann smatra da će biti jako teško zamijeniti Sulea na ljeto jer je Rudiger preskup, a davanje Christensenu više novca od onoga koliko je Sule tražio ipak bi unio dodatne nemire i bila bi loša slika.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Lično bih se više borio za Sulea i njegov ostanak", dodaje Nijemac.

Bayern je i dalje u dobroj poziciji, ima revanš sa Salzburgom u Minhenu, tu će biti veliki favorit, a u Bundesligi je i dalje na plus šest u odnosu na Borussiju Dortmund. No, eventualni neuspjeh u nedjelju kod kuće protiv Gr. Furtha zaista bi bio težak udarac za sve, a kritičari poput Hamanna i Matthausa imali bi dodatnog razloga za kritikovati čelnike kluba, transfer politiku, Salihamiića, sporu odbranu i mladog trenera Nagelsmanna...

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

I ovaj i Matthaus kao da su se dirali nogama ispod stola sa Vahom pa im preslo. Uvijek sa strane kritikuju umjesto da doprinesu klubu na bio koji nacin. Nekad si legenda kao igrac a rupa kao covjek.
3 1
user1644821921
Sule sto ide je pojacanje steta je sto nisu uzeli nesto para ali nece se Borusija usreciti problem je to sto je Bajern imao ofanzivne bekove i krla pa su razvlacili protivnika ovo je Bajernu 4trener koji osvaja liguprvaka i odlazi pro Udi Latek 2puta i zamjene ga iovoje trecu uzastopnu Otmar Hicveld Jup Henkjkens iFlik a dovode Klinsmana Magat Kovac Ancelotija i filozofa Gvardiolu koji nije uzeo ni sve u Njemackoj a Latek je uveo Bajer u Bundes ligu osvojio prvu titulu prve dvije Ligesampiona treca je osvojena sa istim timom od druge lige do 3ligesampiona sa istim igracima jos 2evropska trofeja kad su ga nogirali otisao jeu Bo.Menh. i tukao Bajern gdje je stigao i osvajao titule u B.L osvojio kup UEFA i izgubio fiale LSna penale.Ali to je prokletsvo Bajerna sada im pamet sole Salihamidzic iNaglisman ka da oni nikad nisu vidjel loptu.Bajern je imao svoj stil koji se mijenja nema vise ni ljepote samo trka bezglava lice na Hoffenhajm iLajpcig.Nisu oni za Bajerna i mislim da nece dugo.Flik odlazi sa ovojenom LP bez remija a ne poraza i drugu bi da se Levandivski nije povrijedio ali za dvi sezone covjek je imao 1 remi i 1poraz i nije valjai zaista neshvatljivo
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi