Još jedna lekcija Benfice kako se zarađuje novac

Dokazali da su veliki majstore za transfere

Još jedna lekcija Benfice kako se zarađuje novac

Endin Čaušević

Benfica je jučer potvrdila da je prodala mladog fudbalera Renata Sanchesa.

Ovaj igrač je bio na meti Manchester Uniteda, ali je na kraju odlučio da prihvati ponudu Bayerna. Benfica je od ovog transfera zaradila oko 80 miliona eura, te su čelnici portugalskog kluba još jednom dokazali da su veliki majstori za transfere.

Naime, Sanches je u Benficu stigao za 25 lopti koje je Benfica morala dati njegovom prvom klubu iz djetinjstva Aguiasu Mosgueiri. Ovaj klub lopte je dobio kada je Sanches potpisao svoj prvi profesionalni ugovor sa Benficom.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Čelnici Benfice dokazali su svima da su veliki majstori što se tiče transfera. Ovo je samo jedan u nizu fudbalera koji je skoro besplatno stigao u Benficu, a na kraju je iz kluba otišao za veliki novac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi