Još jedna 'sila' ostala bez Svjetskog prvenstva: Kako su igrali, nisu ništa ni zaslužili

Kolumbija bez Mundijala

Još jedna 'sila' ostala bez Svjetskog prvenstva: Kako su igrali, nisu ništa ni zaslužili

E. Škorić

Gotove su južnoameričke kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Brazil i Argentina već ranije su osigurali plasman na Mundijal, a sada su im se pridružili Urugvaj i Ekvador, dok će Peru kao petoplasirani tim kvalifikacija igrati u play-offu i ima još jedan korak do SP-a.

Kolumbija se nadala da će u posljednjem kolu izboriti kartu za Katar, ali njene zvijezde morat će putem TV-a pratiti najuzbudljivije nogometno takmičenje.

Kolumbiji pobjeda nad Venezuelom u gostima od 1:0 nije bilo dovoljna, budući da je Peru pobijedio Paragvaj i tako ovjerio tu petu poziciju koja vodi u play-off.

Ekvadoru je bod (1:1) protiv Argentijne kod kuće bio dovoljan da osvoji četvrto mjesto, a Urugvaj se s 2:0 kod Čilea i definitivno smjestio iza Brazila i Argentine, koji su bili isuviše dominantni kroz kvalifikacije i bez ijednog poraza.

U utakmici bez rezultatskog značaja, ako je to uopće moguće u Južnoj Americi, Brazil je s 4:0 slavio kod Bolivije golovima Paquete, Richarlisona (2) i Guimaraesa.

Oglasi

Palo je niz rekorda sinoć. Urugvajski napadač Luis Suarez postao je najbolji strijelac kvalifikacija CONMEBOL-a svih vremena sa 29 golova, a Lionel Messi ima 28.

Inače, pravi luzer je Reinaldo Rueda, koji je vodio Čile, sada Kolumbiju u ovim kvalifikacijama i obje reprezentacije su ostale bez SP-a. Brazilski selektor Tite je prvi ikada koji je osvojio Copa Sudamericanu, Copa Libertadores i Copa Americu, a sada je nadmašio Marcela Bielsu s najviše bodova u jednoj kampanji kvalifikacija za SP. Brazilci su osvojili 45 bodova nakon rekordne 4:0 pobjede u La Pazu.

Mečevi:

Bolivija - Brazil 0:4 (Paqueta 24, Richaarlison 45, 90+1, Guimaraes 66)

Čile - Urugvaj 0:2 (Suarez 79, Valverde 90)

Venecuela - Kolumbija 0:1 (Rodrigez 45+4)

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Ekvador - Argentina 1:1 (Valencia 90+3 - Alvarez 24)

Peru - Paragvaj 2:0 (Lapadula 5, Yotun 42)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi