Nastavlja se drama u Južnoj Americi: Jedna od najboljih selekcija ostaje bez Mundijala

Dva kola prije kraja

Nastavlja se drama u Južnoj Americi: Jedna od najboljih selekcija ostaje bez Mundijala

Admin Čaušević

Reprezentacija koja bi po imenima sigurno trebala igrati na Svjetskom prvenstvu prema svemu sudeći ostaje kući dva kola prije kvalifikacija u Južnoj Americi.

Rano jutros po centralnoevropskom vremenu kompletirani su mečevi 16. kola nakon kojih je praktično Kolumbija ostala bez Mundijala.

Kolumbijci su gostovali Argentini gdje su poraženi sa 1:0. Gol odluke na stadionu u Cordobi postigao je Lautaro Martinez u prvom poluvremenu.

Urugvaj je pregazio Venecuelu sa 4:1. Bentancur je pogodio već u prvoj minuti, da bi nakon toga strijelci bili još De Arrascaeta, Cavani i Suarez iz penala.

Direktan duel u Limi su imali Peru i Ekvador. Sjajni Ekvadorci su poveli već u 2. minuti preko Estrade, ali nisu izdražali pritisak domaćih koji izjednačuju pola sata prije kraja preko Floresa.

U susretu bez rezultatskog značaja Brazil nije imao milosti prema već otpisanom Paragvaju. Završeno je sa 4:0 golovima Raphinhe, Coutinha, Antonyja i Rodryga.

Dva kola prije karaja Brazil i Argentina su već na Svjetskom prvenstvu. Treće i četvrto mjesto drže Ekvador i Urugvaj sa po 25, odnosno 22 boda.

Peru je sa 21 bodom na petoj poziciji i za sada drži mjesto koje vodi u baraž. Čile i Kolumbija imaju po 19 i odnosno 17 bodova te su im šanse da putuju u Katar izrazito male.

Preostala dva kola kvalifikacija bit će odigrana u martu.

Top Komentari

Mele
Di Maria, odigrao maestralno i kapitenski, sto stariji sve bolji u p. m. igra i veznjaka i krilo.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi