Još jednog dragulja nam žele 'ukrasti' i NFSBiH bi stoga trebao biti oprezan

Motre ga Slovenci

Još jednog dragulja nam žele 'ukrasti' i NFSBiH bi stoga trebao biti oprezan

Edmir Škorić

Mladi bh. reprezentativac Tarik Muharemović (18) potpisao je prije dva dana profesionalni ugovor s Juventusom.

Talentovani defanzivac potpisao je ugovor sa torinskim velikanom do ljeta 2025. godine, a pridružio se mladom timu italijanskog giganta.

Muharemović u redove Juventusa dolazi iz austrijskog Wolfsbergera u kojem je odigrao šest utakmica u Bundesligi protekle sezone.

On je već debitovao za mladu reprezentaciju BiH, ali u budućnosti će se i Slovenija boriti za njega. Naime, njegovi roditelji su iz Zavidovića, ali su se davno preselili u Sloveniju, gdje je Tarik i rođen.

Njegova porodica ima kuću i stan u Ljubljani, pa u Sloveniji smatraju da i dalje postoji čvrsta veza između njih i Slovenije.

Slovenski medij Ekipa 24 navodi da ne bi bilo loše da Nogometni savez Slovenije razmisli o ovom mladom nogometašu i da ga pokuša ubijediti da promijeni nacionalne boje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, nadajmo se da će talentovani igrač Juventusa i u budućnosti nastupati za BiH i da neće biti jedan od onih koji su izabrali drugu reprezentaciju umjesto reprezentaciju svoje zemlje. Takvih je "mali milion", neki su postali evropske i svjetske zvijezde, ali ovaj put ne bismo trebali dozvoliti sličnu grešku.

[twitter]https://twitter.com/JuventusFCYouth/status/1425140001499750405[/twitter]

Top Komentari

enko
Poruka Tarikovim roditeljima da ako se nesto ne promjeni u sistemu rada i ljudi u nsbih,ako se banda ne skloni ,vodite dijete da se pravilno razvija.ovi sto ce reci da niste patriote samo ignorisite. Ove lazne patriote i banda unistise i drzavu i fudbal.sretno tare,ziv i zdrav bio.
9 0
Husrefbeg22
Dosta je sto nam kradu igrace Srbija i Hrvatska nece zar sada i Slovenija.
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi