"Jose je znao šta mi nedostaje i možda bih i prihvatio da nije bio Inter u pitanju"

Pavel Nedved odbio Portugalca

"Jose je znao šta mi nedostaje i možda bih i prihvatio da nije bio Inter u pitanju"

Edmir Škorić

Legendarni češki nogometaš Pavel Nedved mogao je obući dres Intera, ali odbio je poziv iz Milana.

Nedved je imao impresivnu karijeru nakon što je iz Češke došao u Italiju 1996. godine. Briljirao je pet godina u dresu Lazija, a onda je uslijedila osmogodišnja avantura u Juventusu. Čeh, koji je danas zaposlen kao direktor Stare dame, ima ukupno tri naslova prvaka Italije i jedno izgubljeno finale Lige prvaka s Juventusom.

Nedved je ispričao kako ga je u proljeće 2009. godine nazvao Jose Mourinho, koji je tada vodio Inter, najljućeg rivala Juventusa.

"Zdravo Pavel, ovdje Jose. Ne možeš sada okončati karijeru, to bi bio gubitak i ti još uvijek puno možeš dati nogometu. Volio bih da dođeš kod mene u Inter, želimo da osvojimo Ligu prvaka", upitao je tada Mourinho.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"José je znao da me strašno privlači Liga prvaka, jer je nikada nisam osvojio, ali njegov plan nije uspio. Nismo mogli biti kompatibilni. Pridružio bih mu se u bilo kojoj drugoj momčadi na svijetu, ali ne u Interu", kazao je Nedved.

Nedved nije želio da izda Juventus, pa je tog ljeta i okončau bogatu karijeru, a danas je poštovan širom svijeta, posebno od strane navijača Juventusa. Zanimljivo da je Mourinhov Inter sezonu kasnije uspio da osvoji Ligu prvaka.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti