Mourinho više nije trener Tottenhama!

Kraj za 'Posebnog'

Mourinho više nije trener Tottenhama!

S. Grebović

Jose Mourinho završio je svoj mandat na klupi Pijetlova.

Čelni ljudi Tottenhama su se odlučili zahvaliti portugalskom stručnjaku zbog loših rezultata ove sezone.

Tim iz sjevernog dijela Londona u Premier ligi zauzima preskromnu sedmu poziciju sa 50 bodova, dok je eliminisan od Dinama u Ligi Evrope.

The Special One je funkciju menadžera Tottenhama obnašao od novembra 2019. godine, a tim je vodio na 86 utakmica. Slavio je 45 susreta, poražen je na 24 meča, dok je u 17 navrata njegov tim remizirao.

Tottenham je danas i zvanično potvrdio raskid saradnje sa Mourinhom, a ekipu će do kraja sezone sa klupe predvoditi pomoćni trener Ryan Mason.

O njegovog trenerskoj karijeri suvišno je trošiti riječi. Jako je teško pobrojati šta je sve osvojio, ali krenimo redom.

View this post on Instagram

A post shared by Sky Sports (@skysports)

Potražite više informacija na temu Premier league:

Dvije Lige prvaka, tri naslova Premier lige, tri naslova Primere, dva Scudetta, jedna Liga Evrope  jedan Kup UEFA, jedan FA Kup, četiri naslova za najboljeg trenera svijeta, tri španska Kupa Kralja, dva španska Superkupa, jedan Kup i jedan Superkup Italije, dva naslova prvaka Portugala, dva Kupa i dva Superkupa te zemlje, jedan UEFA Superkup i dva engleska Superkupa. Zaista impresivno!

U karijeri je kao trener svoje timove vodio na čak 995 utakmica, a ostvario je 635 pobjeda, 198 puta nije bilo pobjednika, dok je poraze doživio na 162 meča.

Top Komentari

AmarSahin
Navodno je dobio otkaz jer nije htio izvesti igrače na trening zbog osnivanja Super Lige.
13 4
Hanson091
Nevezano za lose rezultate, glavni razlog da dobijanje otkaza je bilo to sto je odbio jutros izvesti igrace na trening suprostavljajuci se odluci Totenhema da ucestvuje u ovoj kvazi super ligi. Malo novinarskog istrazivanja ne bi skodilo, a ne objave pravit po principu twiter i instagram vijesti.
9 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi