Mourinho se slomio pred kamerama, počeo je da govori šta mu je na duši i nije izdržao

Ušao u legendu

Mourinho se slomio pred kamerama, počeo je da govori šta mu je na duši i nije izdržao

Admin Čaušević

Jose Mourinho na vrhunskoj sceni trenira već dvije decenije, a novu stranicu fudbalske historije ispisao je osvajanjem Konferencijske lige. 

Mourinho je postao prvi trener koji u svojim vitrinama ima medalje namjenjene svim trenutnim UEFA-inim kupovima nakon što je prethodno osvojio Ligu prvaka i Europa ligu.

Iako su mnogi mislili da je došao njegov kraj popularni Posebni je utišao kritičare tako što je donio Romi trofej, prvi nakon 14 godina.

Portugalski stručnjak je bio vidno emotivan nakon što je u finalu Konferencijske lige pobijeđen Feyenoord, ali tek pred kamerama se slomio.

"Ovih 11 mjeseci u Romi je bilo prekrasno. Rekao sam momcima da smo u Seriji A uradili što smo trebali, plasirati se u Europa ligu. Danas nije bio posao, već ispisivanje historije i ispasli smo historiju Rome."

"Konferencijska liga je takmičenje za koje smo od početka imali osjećaj da možemo osvojiti, postajali smo bolji. Uvijek smo računali na to i gubili smo bodove u prvenstvu."

Oglasi

"Hoću da ostanem u Romi i želim da shvatim šta žele naši vlasnici i da nastavim projekat sa zdravim i iskrenim ljudima. Imam pet evropskih trofeja. Osjećam se starim, ali ovo je odlično za moju karijeru."

"Rekli su mi da sam kao Ferguson i Trappatoni jer sam osvajao trofeje u tri različite decenije. Ja sam Intertista, onda sam i Chelseajev, ludo volim Real, ali sam i Romanista. Počeo sam 2003. godine i još sam ovdje, pobjeđujem..."

"Ja sam od svoih oni koji žele kreirati porodicu i uvijek imaju neki cilj, da budemo zajedno u teškim momentima, ali i sretnim kao što je ovaj. Ne kažem da ne mislim malo na sebe, ali prije svega mislim na Romine navijače koji slave", završio je Jose.

Ovo je za Mourinha bilo peto evropsko finale i peto u kojem je pobijedio. Čovjek jednostavno ne zna da ih gubi.

Prvo evropsko finale u kojem je Mourinho predvodio neku ekipu bilo je u Sevilli 2003. godine kada je s Portom slavio protiv Celtica s 3:2.

Godinu nakon toga, ekipu Porta Mourinho je odveo na krov Evrope slavivši u finalu Lige prvaka. U Gelsenkirchenu je igrano finale, a Porto je rezultatom 3:0 savladao Monaco i osvojio najveći trofej u klupskoj historiji.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Jose Mourinho je naredni put evropsko finale igrao i naravno pobijedio 2010. godine. Tada je predvodio Inter, a u finalu na Santiago Bernabeuu pao je Bayern rezultatom 2:0, a te sezone Inter je osvojio tripletu, osvojivši još italijansku ligu i Kup.

Prije pet godina Mourinho je osvojio i Evropsku ligu, prvi put otkada se tako zove. U Štokholmu je predvodeći Manchester United s 2:0 savladan Ajax u finalu drugog po rangu UEFA-inog takmičenja.

Top Komentari

Arnel925
Pravi glumac
0 4
Mele
Sa najboljim timovima, koje je trenirao, nije osvojio Ligu prvaka. Nego na guzove sa Portom, Interom. ha ha..
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi