Start sezone kakav Mourinho nije zamišljao, Kolašinac odličan na debiju u Seriji A
FOTO: (AP Photo/Andrew Medichini)

Šest golova na dvije utakmice

Start sezone kakav Mourinho nije zamišljao, Kolašinac odličan na debiju u Seriji A

Haris Zilić

Ovaj vikend počela je sezona i u italijanskoj Seriji A, a prvo kolo ponudilo je sjajan meč na Olimpicu u Rimu i dosta nervoze za navijače Rome već na samom startu prvenstva.

Roma je ugostila Salernitanu, a utakmica je završena rezultatom 2:2.

Uzbuđenja su počela u osmoj minuti kada je VAR poništio pogodak Belottija za domaćine i tako spasio goste.

Ipak, spasa za goste nije bilo u 17. minuti, Belotti pogađa za 1:0, asistent je bio Llorente.

Salernitana se do kraja meča vratila u igru, za 1:1 pogodio je Candreva u 36. minuti, na asistenciju Coulibalya.

Oglasi

Samo što je počelo drugo poluvrijeme šok na Olimpicu.

U 49. minuti Bradarić asistira Candrevi koji sjajnu partiju kruniše drugim golom i to je bio preokret i vodstvo Salernitane 1:2.

Nakon drugog gola gostiju Roma je krenula svim silama po izjednačenje, imali su nekoliko prilika, a nagrada stiže u 82. minuti.

Belotti je iskoristio asistenciju Paredesa i tako odgovorio Candrevi postigavši i on drugi pogodak na utakmici za 2:2.

Do kraja meča nije bolo promjene rezultata, ostalo je 2:2, rezultat kojim sigurno mogu biti zadovoljnijji gosti i rezultat koji neće obradovati Jose Mourinha i navijače Rome.

Oglasi

U drugom susretu prvog kola meču od 18:30 Atalanta je u gostima savladala Sassuolo sa 2:0, a golove su postigli De Ketelaere u 84. minuti i Zortea u trećoj minuti sudijske nadoknade. U timu Aatalante naš Sead Kolašinac bio je u stratnoj postavi i odigrao odličan meč.

Seria A, 1. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Salernitana - Roma 2:2

Sassuolo - Atalanta 0:2

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Eno30
U drugom prvog kola meču od 18:30 Atalanta je u gostima savladala Sassuolo sa 1:0, a golove su postigli De Ketelaere u 84. minuti i Zortea u trećoj minuti sudijske nadoknade. 
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi