Trenerski kraj velikog Josea Mourinha? Njegove riječi o karijeri 'do jučer' bi zvučale nestvarno
Legendarni Portugalac neće birati previše (Foto: AFP)

Posebni bi radio bilo gdje, ali...

Trenerski kraj velikog Josea Mourinha? Njegove riječi o karijeri 'do jučer' bi zvučale nestvarno

M. Šljivak

Legendarni portugalski stručnjak Jose Mourinho tvrdi kako još uvijek nijedan tim nije izrazio želju za saradnju s njim. Ipak, Posebni želi povratak trenerskom poslu već ovog ljeta i stavio je svoje usluge na raspolaganje.

Jose Mourinho trenutno nema nijedne ponude za nastavak trenerske karijere. Priznao je to 61-godišnji Portugalac u razgovoru s portugalskim medijima i poručio je da mu je apsolutno svejedno gdje će raditi, samo želi nazad na klupu.

"Koliko imam ponuda? Nula, nula. Još uvijek nemam klub, slobodan sam. Želim raditi od ljeta. Portugalski klub? Nikad ne reci nikad. Fudbal je moj život, svejedno mi je gdje ću raditi, nemam problem s tim", rekao je Mourinho.

Teško je Posebnom pao otkaz u Romi. Ne može da vjeruje da mu je rimski tim napravio tako nešto.

"Čudno je dobiti otkaz nakon što odvedeš tim do dva evropska finala. Teško je uopšte razumjeti tako nešto".

Oglasi

Mourinho je posebno ljut na nekadašnjeg sportskog direktora Vučice Tiaga Pinta koji je u intervjuima želio sebe zaštititi od odluke za otkaz Mourinhu.

"Njegovi intervjui me ne zanimaju. Ne želim gubiti vrijeme čitati ili slušati tako nešto. Hoćemo li sarađivati ponovo? Naravno da ne", jasan je Posebni.

Mourinho se nudio Bayernu

Prije nekoliko sedmica pojavila se informacija kako bi Jose Mourinho mogao zamijeniti Thomasa Tuchela na klupi Bayerna. Navodno je baš on ponudio svoje usluge klubu.

Međutim, velikan iz Minhena uopšte ne razmišlja u tom pravcu. Mourinha poštuju, no želja im je mlađi i savremeniji fudbalski trener.

Oglasi

Njega su već našli. Glavna želja je Xabi Alonso koji radi vrhunske rezultate s Bayerom iz Leverkusena i Bavarci će učiniti sve da ovaj 42-godišnjak postane njihov novi trener.

Mourinho će s druge strane morati potražiti druge opcije. Za sada ih nema previše, no s obzirom na to da je spreman preuzeti i manje klubove, prostor bi se negdje uskoro mogao otvoriti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, legendarni portugalski stručnjak u karijeri je vodio Benficu, Porto, Chelsea, Inter, Real Madrid, Manchester United, Tottenham i Romu.

Povezivao se Jose i s pojedinim nacionalnim timovima i vidjet ćemo šta će se desiti s njim u narednom periodu. Više ne može birati kao nekad, mnogi su uvjereni da je došao njegov trenerski kraj i ostaje nam samo da čekamo rasplet.

Top Komentari

user1676648256
Naslova čuj trenerski kraj
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi