Abramovich: "Ko je taj?"; Mourinho: "Ne pitaj već plati!"; Nisu mogli ni zamisliti šta slijedi...

Čuveni razgovor dvije legende Chelseaja

Abramovich: "Ko je taj?"; Mourinho: "Ne pitaj već plati!"; Nisu mogli ni zamisliti šta slijedi...

A. Čaušević

Sada kada iz daleka gleda na Chelsea Romanu Abramovichu se srce slama pošto su Plavci sa Stamford Bridgea daleko od vrha od Premiershipa, dok o evropskom tronu kao u vrijeme ruskog oligarha mogu samo sanjati.

Chelsea je već sa dolaskom Abramovicha nekad 2003. godine imao tradiciju i određeni evropski pedigre, međutim uspon je krenuo tek sa ogromnim ulaganjima sada već legendarnog Rusa.

Na Stamford Bridge je u to vrijeme dolazila sama krema evropskog fudbala, ali i jedan dečko za kojeg Abramovich nije čuo, ali je u međuvremenu postao možda i najbolji igrač Plavaca u historiji.

Jose Mourinho je Chelsea trenirao u dva mandata. Prvi put od 2004. do 2007. godine kada je donio dvije titule Premiershipa i to sa igračima koje je birao isključivo on, dok je Abramovich davao novac.

Vrijeme je pokazalo da je možda i najbolji Mourinhov potez u prvom mandatu bilo dovođenje Didiera Drogbe. Sjajni napadač je Marseilleu plaćen 40 miliona eura, a zanimljivo da Abramovich u to vrijeme nije ni čuo za njega.

Oglasi

"Kada me Abramovich pitao kojeg napadača želim rekao sam Drogba, a on me onda pitao: 'Ko je taj? Gdje igra?'", ispričao je Mourinho prije nekoliko godina.

"Gospodine Abramovich, ništa ne pitaj, samo plati. Nećeš se pokajati", glasio je odgovor portugalskog stručnjaka, a Rus je pristao bez previše razmišljanja.

Drogba i Mourinho su ispričali prekrasnu priču u Chelseaju

Kada je tek stigao u londonski klub novinari su kritikovali Mourinha jer su smatrali da je dao previše novca za tadašnjeg reprezentativca Obale Slonovače.

"Sudite mu kada bude odlazio", poručio im je Mourinho i nije pogriješio pošto je Drogba zabio 160 golova i odigrao oko 400 mečeva, ali i donio Ligu prvaka londonskom klubu.

Drogba je oduvijek bio zahvalan Mourinho na transferu u Chelsea. Potvrdile su to i njegove riječi kada je Posebni prvi put dobio otkaz na Stamford Bridgeu.

"Ne stidim se reći da sam plakao na podu kada je Chelsea dao otkaz Joseu i on se pozdravljao. Sve mu dugujem. Osjećao sam se kao da gubim oca", ispričao je čuveni golgeter.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zanimljivo da su se Drogba i Mourinho spojili i u drugom mandatu u Chelseaju. Bilo je to u sezoni 2014/15 kada je osvojen i Premiership.

Što se tiče Abramovicha on je bio primoran prodati "omiljenu igračku" nakon ruskog napada na Ukrajinu i to zbog silnih suspenzija.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sioux1921
Koliko ste propali da isto pisete vec 50 put
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi