Navijač objavio selfie s Mourinhom i svi znaju gdje se Portugalac nalazi, čeka se i zvanična potvrda

Uskoro novi posao

Navijač objavio selfie s Mourinhom i svi znaju gdje se Portugalac nalazi, čeka se i zvanična potvrda

Edmir Škorić

Unatoč kapi i šalu, Josea Mourinha su neki fanovi prepoznali, pa su odlučili da se fotografišu s njim.

Jose Mourinho je i dalje pod emocijama. Prije nekoliko dana mu je Roma uručila otkaz, iako je klubu donio trofej Konferencijske lige i igrao finale Evropske lige sezonu kasnije. No, rezultati u aktuelnoj sezoni nisu bili baš dobri, a nakon poraza od Milana dobio je najgore moguće vijesti od čelnika rimskog kluba.

Navijači Rome pak ne odobravaju takav potez rukovodioca kluba, pa su večeras na Olimpicu skandirali Portugalčevo ime, dok su se mogli vidjeti i brojni transparenti s porukama zahvale i podrške Mourinhu. Njega je naslijedio Daniele De Rossi, bivši veznjak Rome, čiji debi je protekao dobro pošto je Roma uspjela slaviti protiv Verone sa 2:1.

No, sada sve zanima gdje će Jose Mourinho nastaviti trenersku karijeru. Deseci timova rado bi angažovali Portugalca, spominajla se i Barcelona, Newcastle, ali sve su prilike da će otići u Saudijsku Arabiju gdje ga čeka "bolestan" ugovor, naravno pritom misleći na financije.

Posebni je ranije odbijao mogućnost da ode na Bliski istok jer je uvjeravao sve da ostaje vjeran Romi do kraja ugovora, ali sada više nema prepreka. Al-Shabab je navodno tim koji će preuzeti.

Oglasi

Među poznatijim igračima koji su već u saudijskom klubu su Yannick Carrasco, Ever Banega i Roman Saiss, a Al-Shabab također pokušava dovesti napadača Napolija Mattea Politana. Inače, Mourinho je otvoreno govorio da će jednog dana otići da radi u Saudijsku Arabiju, a kako sada stvari stoje njegovo proricanje budućnosti će se brzo i realizovati.

I dok svijet čeka Joseovu objavu o novom poslu, on uživa u - Rimu. Da, Jose je i dalje u italijanskoj prijestolnici. U subotu se zamaskirao i šetao ulicama grada, ali bilo je navijača koji su ga odmah prepoznali, pa se uslikali s njim i još mu govorili da ga vole i davali mu riječi podrške i zahvale.

Potražite više informacija na temu Serie A:

60-godišnji Portugalac ima trofeje Lige prvaka s Portom i Interom, a u karijeri je još vodio Romu, Tottenham, Manchester United, Chelsea, Real Madrid, Leiriju, Benficu, dok je počeo kao asistent u Barceloni. 

Radio je u Barceloni i kao prevoditelj prvo, a bio je skaut u Ovarenseu, te pomoćni trener u Estreli. Danas je jedan od najboljih trenera na svijetu, a mnogi ga vole zbog njegove karizme. Jose je na klupi Rome sjedio 138 puta, ostvario je 68 pobjeda, 30 remija i 40 poraza uz gol razliku 215:147. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi