Lampard preuzima Chelsea, potvrda se očekuje svakog trenutka

Veliko iznenađenje

Lampard preuzima Chelsea, potvrda se očekuje svakog trenutka

Esmer Oštraković

Uskoro će ekipa Chelseaja dobiti novog menadžera, a vlasnik Todd Boehly je u pregovorima sa nekoliko menadžera.

Dva kandidata za koja su najviše zainteresovani iz Chelseaja su Julian Nagelsmann, te Luis Enrique, ali novi trener će doći tek na početku sledeće sezone.

Ipak iz Chelseaja razmišljaju i o ovoj sezoni, te su spremni da dovedu čovjeka koji će biti prelazno rješenje, tačnije do kraja sezone.

Kako prenosi David Ornstein, jedan od najbolje informisanih novinara u Engleskoj, Frank Lampard će preuzeti posao u Chelseaju.

"Chelsea je jako bliz završetka posla sa Lampardom koji će voditi ekipu do kraja sezone. Na kraju sezone će novi trener preuzeti ekipu", napisao je Ornsteint.

Oglasi

Lampard je na klupi sjedio od jula 2019. do januara 2021. godine. Ipak, rezultati nisu bili zadovoljavajući, pa ga je na ovoj poziciji zamijenio Thomas Tuchel koji je potom odveo klub do trofeja u Ligi prvaka.

Chelsea je ove sezone zaista očajan. Tim sa Stamford Bridgea je usprkos ulaganjima od preko 500 miliona eura tek na 11. mjestu Premiershipa sa 39 osvojenih bodova, ali je nekako uspio doći do četvrtfinala Lige prvaka, gdje ih čeka Real Madrid.

Kada je riječ o novom treneru prva želja tima sa Stamford Bridgea je nedavno otpušteni Nijemac Julian Nagelsmann.

Potražite više informacija na temu Premier league:

On je iznenada postao slobodan nakon što je dobio otkaz u Bayernu i s njim se vode pregovori.

Nagelsmann je prva opcija, a pregovara se i s Luisom Enriqueom. Španac je shvatio sve mnogo ozbiljnije i danas je došao u London na pregovore, no vrlo je moguće da do kraja sezone ni on, a ni Nagelsmann ne budu na klupi.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FudbalskiZnalac
Cirkus.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi