Mourinho 'eksplodirao' zbog sudije, nazvao ga najgorim ikad i otkrio: "Nisam glup, sve sam snimio"
Portugalski stručnjak se okomio na sudije nakon što njegov tim nije uspio pobijediti Monzu (Foto: EPA)

Posebni je zaista poseban

Mourinho 'eksplodirao' zbog sudije, nazvao ga najgorim ikad i otkrio: "Nisam glup, sve sam snimio"

M. Šljivak

AS Roma je napravila ogroman kiks u borbi za Ligu prvaka. Tim Josea Mourinha uzeo je samo bod na gostovanju kod Monze (1:1), a nakon meča portugalski stručnjak bio je bijesan na sudiju Danielea Chiffija, kojeg je nazvao 'najgorim sudijom kojeg je vidio'.

Roma je bitne bodove u borbi za Ligu prvaka izgubila u Monzi. Krajnji rezultat bio je 1:1, a Jose Mourinho je itekako nezadovoljan sudijskim odlukama.

Posebni je rigao vatru na sudiju Danielea Chiffija. Ističe da je to najgori sudija kojeg je vidio u svojoj karijeri.

"Ovo je najgori sudija s kojim sam se susreo u karijeri. Vjerujte mi da je tako, a vidio sam mnogo, mnogo loših sudija", rekao je Mourinho i dodaje:

"Obično kada govorim o sudijama to je zbog toga jer imaju direktan utjecaj na utakmicu. U ovom slučaju nije tako. On je jednostavno očajan, nema empatije niti želi saslušati nekoga. Dao je crveni karton igraču koji se okliznuo jer je izgubio snagu u 96. minuti meča", poruka je Josea.

"Ima klubova koji kažu 'nećemo ovog sudiju' i želja im se ispuni. Roma to ne može priuštiti. Grozno", rekao je Mourinho.

Oglasi

Portugalac je napravio nešto neviđeno u svijetu fudbala. Brojne kazne natjerale su ga da sa sobom nosi mikrofon i da snima sve što govori u toku utakmice.

"Nisam glup. Ponio sam mikrofon i snimio sve, od ulaska do izlaska s terena. Tako sam zaštitio sebe", govori Jose i nastavlja.

"Govore kako ne pobjeđujemo kada nam sudi Daniele Orsato, ali volio bih da nam on sudi svaki meč jer čovjek ima totalnu kontrolu nad situacijom, pa čak i kada pogriješi. Smiren je i nije ljut. Sudija Chiffi je ogroman talenat u ljutnji i to je sve", rekao je Mourinho.

Potražite više informacija na temu Serie A:

AS Roma je nakon 33 odigrana kola na sedmom mjestu prvenstvene tabele. Vučica je skupila 58 bodova i mjesto koje vodi u Ligu prvaka i koje drži Inter bježi im dva boda.

Upravo za dva dana na Olimpico stiže Inter. Roma će morati da pobijedi, a oba tima u narednoj sedmici igraju polufinala evropskih takmičenja i vidjet ćemo s koliko žara će se igrati taj meč.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi