Mourinho nema dvojbe: Hrvatska neće proći dalje!

Posebni je u to uvjeren

Mourinho nema dvojbe: Hrvatska neće proći dalje!

S. Grebović

Još je ostao dan do konačnog raspleta u grupi D u kojoj se nalazi i reprezentacija Hrvatske.

Sutrašnjim utakmicama Češke i Engleske, te Škotske i Hrvatske saznat ćemo rasplet grupe D Evropskog prvenstva u fudbalu.

Kolo prije kraja situacija je sljedeća: Česi su lideri sa četiri boda i gol razlikom 3:1, dok su Englezi drugi sa istim bodovnim skorom, ali gol razlikom 1:0. Hrvatska je treća sa bodom i gol razlikom 1:2, dok su Škoti posljednji također sa jednom bodom i gol razlikom koja iznosi 0:2.

Našim komšijama je pobjeda u posljednjem kolu protiv Škotske imperativ ukoliko misle da se plasiraju u nokaut fazu EURA. Toga je svjestan i Jose Moruinho, koji Vatrenim ipak ne daje prevelike šanse u ovom meču.

"Škotska u posljednjem kolu igra protiv Hrvatske koja se ne pokazuje kao velika prijetnja. Na ovom turniru Hrvatska nije na vrhunskom nivou i mislim da su Škotskoj otvorena vrata za pobjedu i prolazak dalje", riječi su novog trenera Rome.

Legendarni portugalski stručnjak je oduševljen izvedbom Škotske u remiju sa Engleskom (0:0).

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

"Bili su impresivni. Škotska u Glasgowu s ovakvim samopouzdanjem iz Londona ima otvorena vrata prema tri boda, a s ukupno četiri boda može proći u drugi krug. Škotska je ekipa u pravom smislu te riječi i dat će sve od sebe da obraduje fanatične navijače."

Obje pomenute utakmice igraju se sutra od 21 sat.

Top Komentari

user1583752673
To i ja laik znam
6 1
Soni
I ja sam znao da Portugal nema sanse protiv Njemacke.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti