Posebni je preuzeo Romu: Ponovo sam u "nemogućoj misiji"
FOTO - EPA

Nije se mnogo dvoumio

Posebni je preuzeo Romu: Ponovo sam u "nemogućoj misiji"

A. Beganović

Portugalski stručnjak Jose Mourinho u sezoni koja slijedi predvodit će Romu.

Samo nekoliko dana nakon rastanka sa Tottenhamom, karizmatični portuglaski trener imenovan je za novog šefa struke rimske ekipe.

Njeogo imenovanje za trenera Rome odjeknulo je u italijanskim medijima kao bomba, a Mourinho je ispričao i kako je došlo do saradnje.

"Roma me doista želila. Vjerujte, sve se dogodilo veoma brzo. Ujutro sam se rastao sa Tottenhamom, a iz Rome su me nazvali popodne", istakao je Mourinho.

Portugalac je istakao da su vlasnici kluba bili iskreni prema njemu te da se nije dugo dvoumio kada je dobio njihovu ponudu.

"Roma 20-ak godina nije ništa osvojila, a klub ima nove vlasnike. Shvatili su da je pred njima novo poglavlje u kojem će im trebati pomoć osobe s velikim iskustvom. Bili su iskreni prema meni i odmah sam osjetio strast. Nisam se dugo dvoumio, dirnuo me njihov pristup", rekao je portugalski stručnjak pa dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ponovno su zapalilo vatru u meni, a sada sam opet u još jednoj "nemogućoj misiji". To tako kažem jer me ljudi gledaju i vide samo jedan kriterij za ocjenu uspjeha u poslu - pobjedu".

Podsjetimo, Mourinho je u svojoj karijeri već radio u Italiji i to u Interu sa kojim je osvojio sve što se moglo osvojiti, prvenstvo, Kup i Ligu prvaka.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi