Mourinha iznervirala zvijezda Barcelone: "Neko bi ovom klaunu trebao reći..."

Jose u svom stilu

Mourinha iznervirala zvijezda Barcelone: "Neko bi ovom klaunu trebao reći..."

Edmir Škorić

Nedavno je iskusni fudbaler dao izjavu o Cristianu Ronaldu koja je mnoge iznenadila, naročito Portugalce, a sada mu je i to u svom stilu odgovorio Jose Mourinho.

"On je važan igrač i proveo je 15 godina natječući se s Messijem za Ballon d'Or, ali vrhunac karijere fudbalera je između 25. i 32. godine", rekao je portugalski fudbaler Joao Cancelo o svom sunarodnjaku dodavši: "On je važan igrač za nas, ali reprezentacija ne ovisi u potpunosti o njemu".

Ta izjava desnog beka Barcelone razbijesnila je Portugalce, koji smatraju da je Ronaldo i sa 39 godina važan dio portugalske reprezentacije i njen lider.

Unatoč tome što ima 39 godina, zabio je deset golova dok je Portugal zabilježio savršen rekord u evropskim kvalifikacijama i čini se da će predvoditi svoju zemlju na prvenstvu u Njemačkoj ovog ljeta.

Smatra se jednim od najboljih fudbalera ikada, ali Cancelo smatra da je njegovo prošlo, a ta izjava nije se dopala Mourinhu, koji je u svom stilu i bez dlake na jeziku "opelo" po igraču Manchester Cityja koji je sada na posudbi u Barci.

Oglasi

"Rekao je da je najbolji igrač između 25-32 i da je Ronado prošao svoj najbolji dio karijere i da više Portugal ne ovisi o njemu. Neko bi ovom klaunu trebao reći da on igra svoju drugu sezonu na posudbi. Pep ga je otjerao iz Cityja, a Nagelsmann posalo an klupu Bayerna i to sve u njegovim najboljim godinama...", rekao je Mourinho o Cancelu i dodao:

"Sada traži trajni ugovor u Barceloni uz Ronaldovu pomoć. Posljednji put odigrao je cijelu utakmicu za Portugal u oktobru prošle godine. O njemu ne ovise ni City, ni Barcelona, ni Portugal", rekao je Mou.

Mourinho je već neko vrijeme bez posla nakon što je dobio otkaz u Romi, ali s nestrpljenjem čeka na novi angažman i sudeći prema njegovim izjavama, vratit će se na ljeto.

Mourinho je osvajao mnoge trofeje i naslove u bogatoj trenerskoj karijeri, ali najviše će ga pamtiti po osvojenim trofejima Lige prvaka s Portom 2004. i Interom 2010. godine i za mnoge je ostao "doktor za nokaut utakmice".

Oglasi

Upitan da li bi otišao u Saudijsku Arabiju da radi, Jose je odgovorio: "Moj život je fudbal, mogu trenirati bilo gdje i nemam problema s tim".

"Činjenica je da još uvijek nemam klub, slobodan sam. Želim se vratiti trenerskom poslu od ljeta", dodao je Jose.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Povezivalo ga se i s nekim reprezentacijama, ali možebitni angažman, barem što se evropskih selekcija tiče, će pričekati kraj Evropskog prvenstva ovog ljeta.

U velikoj je karijeri Mourinho trenirao Benficu, Leiriju, Porto, Chelsea, Inter, Real Madrid, Manchester United, Tottenham i Romu...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi