Razbijen Mourinhov najveći mit: Navijačima Chelseaja nije bacio svoju medalju, zna se čija je bila

16 godina je trebalo da se sazna istina

Razbijen Mourinhov najveći mit: Navijačima Chelseaja nije bacio svoju medalju, zna se čija je bila

E. Čaušević

Jose Mourinho je u svojoj trenerskoj karijeri imao nekoliko legendarnih trenutaka, a jedan od njih je kada je medalju nakon osvajanja Premiershipa bacio na tribinu među navijače Chelseaja.

Portugalski stručnjak je nakon fantastičnih rezultata s Portom s kojim je osvojio Ligu prvaka i Kup UEFA na ljeto 2004. godine preuzeo trenersku klupu Chelseaja gdje je također ostavio dubok trag.

Mourinho je u Chelseaju imao mnoštvo nezaboravnih trenutaka, ali jedan od najlegendarnijih desio se 2006. godine kada je s londonskim klubom uspio da osvoji titulu prvaka Engleske.

Portugalac je tako odbranio s Plavcima titulu prvaka u Premiershipu i ponovo je bio ispred Manchester Uniteda koji je tih sezona bio najveći rival Chelseaja u domaćem prvenstvu, ali i Ligi prvaka.

Chelsea je titulu prvaka Engleske osigurao 29. aprila 2006. godine pobjedom od 3:0 upravo protiv Uniteda, te je dva kola prije kraja titula već bila na Stamford Bridgeu.

S proslave titule nezaboravan trenutak bio je kada je Mourinho šokirao sve jer je medalju osvajača Premiershipa bacio na tribinu među navijače Chelseaja koji su to oduševljeno pozdravili.

Oglasi

"Medalja je za sve navijače, ali osoba koja ju je uhvatila je baš sretna i kući ide sa fantastičnom uspomenom ili će otići na eBay i zaraditi bogatstvo", rekao je Mourinho nakon proslave titule.

Međutim, 16 godina kasnije insajder Chelseaja, Neil Barnett, otkrio je da to nije bila Mourinhova medalja kako svi misle već da je on bacio na tribinu medalju jednog od igrača londonskog kluba koji se nije pojavio tada na proslavi.

"To nije bila njegova medalja. To je medalja Roberta Hutha koji se nije tog dana pojavio na proslavi titule", napisao je Barnett na Twitteru kao odgovor navijačima Chelseaja koji su vjerovali da je to bila Mourinhova medalja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mourinho je barem bio u pravu da će navijač zaraditi odličan novac prodajom ove medalje. On je odlučio 2010. godine pokrenuti aukciju i ovu medalju je prodao za 16.800 funti.

Možda medalje i ne bi toliko vrijedila da je kupac tada znao da to nije bila Mourinhova medalja već od igrača koji tada skoro nije ni igrao u dresu Chelseaja. Huth je samo dva mjeseca kasnije napustio klub i otišao je u Middlesbrough.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Čauš misli da je ovo najveći mit o Mourinhu. Hahaha kakvo elementarno nepoznavanje lika i djela Jose Mourinha.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti