Zašto Džeko nije igrao u prijateljskom meču protiv niželigaša?

Roma postigla 10 golova

Zašto Džeko nije igrao u prijateljskom meču protiv niželigaša?

Admin Čaušević

Roma Josea Mourinha je odigrala prijateljski meč protiv niželigaša Montecatinija te je pobijedila sa visokih 10:0.

U ekipi Vučice nije bilo Edina Džeke i još nekih standardnih provotimaca pa se odmah postavilo pitanje zašto nije igrao Dijamant.

Naime, razlog je uobičajno tempiranje forme pa je tako Džeko odvojeno u popodnevnim satima obavio trening zajedno sa Lorenzom Pellegrinijem.

Mediji na Apeninima su danas objavili vijest da su bh. napadač i Mourinho za kratko vrijeme stvorili fenomenalan odnos.

Popularni Dijamant je ponovo otkrio motivaciju koju je izgubio u prošloj sezoni, a karizmatični portugaski stručnjak u njemu vidi svoju produženu ruku na terenu.

A, da Džekin odlazak iz Rome danas izgleda kao nemoguća misija, iako se u fudbalu stvari brzo mijenjaju, najbolje govori i izjava direktora kluba Tiaga Pinta.

Istakao je da je Džeko sretan i motiviran, te da Mourinho sa njim ima poseban odnos.

Potražite više informacija na temu Serie A:

“Edin je sretan i motiviran, fizički je dobro. Mourinho s Džekom ima poseban odnos koji dolazi iz prošlosti. Nadamo se da će nam biti jednako važan kao i u prijašnjim sezonama”.

Inače, u prijateljskoj utakmici odličan utisak danas je ostavio španski napadač Borja Mayoral koji je zabio hat-trick u ovoj utakmici, a u listu strijelaca upisali su se još Perez, Mancini, Calafiori, Zaniolo, Zalewski i Diawara, te je jedan igrač protivničkog tima zabio autogol.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BogatiDijasporac
Mourinho voli Balkance. Njegov odnos sa Ibrahimovicem i Modricem to dokazuje. Evo sad i Dzekson. 'Posebni' voli lidere na terenu.
2 0
user1614932756
Da ne bi Bh mediji smarali kako je zabio 5 pogodaka
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi