Mourinho je na press konferenciji zabavio Italijane, nije ni danas mogao bez da spomene Džeku

Roma sutra protiv Fiorentine

Mourinho je na press konferenciji zabavio Italijane, nije ni danas mogao bez da spomene Džeku

E. Škorić

Jose Mourinho vratio se u Italiju, pošto je ovog ljeta zasjeo na klupu Rome.

Prije decenije je s Interom pokorio Italiju i Evropu, a sada se opet vraća u jednu od najuzbudljivijih liga na svijetu. Ima pravi izazov pred sobom, preuzevši Romu koja dugo čeka na trofej.

Svoj zvanični debi u Seriji A imat će sutra protiv Fiorentine, a danas je Portugalac održao veoma zanimljivu press konferenciju, kako to obično i radi.

Inače, prethodno je u četvrtak s Romom slavio u Turskoj protiv Trabzonspora u meču play-offa Konferencijske lige.

"Pobjede vam pomažu da se brže oporavite", rekao je Mou na konferenciji za novinare. "Spremni smo, ovo je moderan nogomet i neću puno mijenjati za ovu utakmicu".

“Već sam objasnio da je naša strategija transfera jedna od reakcija, jer smo izgubili dva igrača za koja nismo očekivali da ćemo ih izgubiti - Leonarda Spinazzolu i Edina Džeka - pa smo morali reagovati i stoga nismo potpisali igrače za koje sam prethodno mislio da će nam donijeti ravnotežu u sastavu. Međutim, kada se klub uloži tako fantastično u rješavanju problema, nemam pravo na njih vršiti pritisak ili postavljati dodatne zahtjeve. Moram raditi s igračima koje imam, imamo još vremena za napraviti još nešto".

Oglasi

Zatim je Jose rekao da su mu nedostajale konferencije za novinare u Italiji i pohvalio Italijane kako su "previše dobri u analizama".

“Kad sam bio u Engleskoj, uvijek sam govorio svojim pomoćnicima kako mi jako nedostaju konferencije za novinare u Italiji, jer u Engleskoj žele razgovarati samo o kontroverzama, ali sada kad sam u Italiji, ne želim govoriti o taktici jer ste previše dobri u analizama!".

O projektu u koji je "upao".

“Roma je ogroman klub, ali njegov projekt se razlikuje od Real Madrida ili Intera. Roma nije osvajala trofeje mnogo godina, ali potrebno im je vrijeme, organizacija, nevidljiv rad koji navijači neće vidjeti, a na kraju će dovesti do rezultata".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Tammy Abraham koji je došao iz Chelseaja bi mogao već sutra debitovati u dresu Vučice.

"Trebao bi biti pozvan, morao je trenirati sam zbog pravila karantina, ali spreman je za igru".

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SeoRusilac
Edina Džeka??!!! Kopirate članke sa srpskih portala haha
6 1
Kapak
Edina Dzeka ili Edinu Dzeku A nekad neispravno Edina Dzeke ili Edini Dzeki Edinu Dzeki Nisam nikad bio toliko daleko na.istok, nego sam isao u osnovnu dok su predavali ucktelji i nastavnici, a ne oni.koji imaju papir da su to. Uzmi procitaj.ponekad kakvu knjigu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi